On vaig dir, dic...

Meghan Markle admet davant la justícia que sí que va participar en la seva biografia no oficial ‘Finding Freedom’

  • Polèmica amb Meghan Markle per pressionar senadors dels EUA utilitzant el títol reial

Meghan Markle admet davant la justícia que sí que va participar en la seva biografia no oficial ‘Finding Freedom’

REUTERS / EDUARDO MUÑOZ

2
Es llegeix en minuts

Meghan Markle ha reconegut davant la justícia britànica que havia facilitat informació als autors d’una biografia no oficial sobre ella i el seu marit, el príncep Enric, contràriament al que havia indicat anteriorment al judici contra un diari britànic.

L’exactriu nord-americana, de 40 anys, va guanyar al febrer la demanda per violació de la privacitat contra el ‘Mail on Sunday’. Li retreu la publicació d’una carta escrita el 2018, en què demanava al seu pare, Thomas Markle, de 77 anys, que deixés de fer declaracions i de mentir als mitjans sobre el perquè de la ruptura de la relació entre el pare i la filla.

El tabloide de gran tirada ha impugnat ara aquesta decisió, en un recurs examinat fins al dijous a Londres.

Les acusacions de la duquessa de Sussex van quedar debilitades el dimecres pel testimoni de Jason Knauf, l’exsecretari de comunicació de la parella real, instal·lada ara a Califòrnia.

Recolzant al ‘Mail on Sunday’ –que vol demostrar que Markle buscava regularment influir en l’opinió pública-, Knauf ha afirmat haver proporcionat, en nom de Megan i el príncep Enric, informacions privades als autors de la biografia no oficial, ‘Finding Freedom’ (‘Harry i Meghan, lliures’).

Relació constant amb els autors

Segons ell, el projecte de llibre era «discutit sistemàticament i de manera directa amb la duquessa, en persona i per correu electrònic».

En un testimoni escrit presentat davant el tribunal, Meghan ha admès haver participat en la redacció del llibre –cosa que ella i el seu marit havien negat sempre fins aleshores– i es va disculpar per haver induït a error al tribunal al no especificar-ho en primera instància.

«Reconec que Knauf va facilitar informació als autors i que ho va fer al meu saber i entendre lleials», ha explicat, però ha afegit que «desconeix l’abast de la informació que va compartir [ell]».

Desmemoriada

«Demano perdó a la cort per no haver recordat aquests intercanvis en aquell moment», continua la duquessa.

Notícies relacionades

No obstant, Markle va assenyalar que la informació compartida amb els autors era «molt lluny de la informació personal molt detallada» que el ‘Mail on Sunday’ havia publicat.

El príncep Enric, de 37 anys, sisè en l’ordre de successió a la corona britànica, va denunciar en múltiples ocasions la pressió dels mitjans de comunicació sobre la seva dona i la va convertir en la raó principal de la seva retirada de la família reial, efectiva des de l’abril del 2020.