Gairebé dos anys del ‘Megxit’

Polèmica amb Meghan Markle per pressionar senadors dels EUA utilitzant el seu títol reial

La dona del príncep Enric ha trucat a diversos representants polítics per demanar-los que recolzin la baixa de maternitat remunerada

Polèmica amb Meghan Markle per pressionar senadors dels EUA utilitzant el seu títol reial
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tot i que el príncep Enric i la seva dona, Meghan Markle, van marxar del Regne Unit, aquest gener farà dos anys, i es van instal·lar als Estats Units deixant enrere les seves funcions com a figures de primer grau en la família reial d’Isabel II, l’exactriu de ‘Suits’ i autora de contes infantils continua recorrent al seu títol de duquessa de Sussex quan li convé a l’altre costat de l’Atlàntic, cosa que ha aixecat polseguera al país nord-americà, al cap i a la fi, una república federal presidencialista.

Tal com han publicat diversos mitjans, la setmana passada Meghan va estar trucant als telèfons privats de diversos membres del Senat per pressionar-los perquè recolzin el pla de despesa social del president Joe Biden, inclosa la baixa de maternitat remunerada.

La dona del príncep ‘exiliat’ Enric, de la qual durant un temps es va arribar a dir que tenia els ulls posats a la Casa Blanca, ha sorprès diversos legisladors republicans al trucar-los inesperadament perquè recolzessin la proposta de Biden.

«Aquí Meghan, la duquessa de Sussex»

Segons recull ‘Page Six’, la republicana Shelley Moore Capito, senadora per Virgínia Occidental, estava conduint quan va rebre la trucada de Markle. Era un número ocult i va pensar que era el senador demòcrata Joe Manchin. Però al despenjar el seu mòbil va escoltar la veu de la dona del príncep. «¿Senadora Capito? Aquí Meghan, la duquessa de Sussex», explica la política que es va presentar Markle. «Ni tan sols sé com va aconseguir el meu número», ha assegurat Capito a la premsa.

La senadora Susan Collins (republicana per Maine) també ha explicat a la publicació ‘Politico’ que va rebre una trucada de la dona d’Enric, la mateixa que en una exclusiva amb Oprah Winfrey va assenyalar la reialesa britànica de racista. «Per a la meva sorpresa, em va trucar per la meva línia privada i es va presentar com la duquessa de Sussex, la qual cosa és una mica irònica», ha comentat Collins. «Estava feliç de parlar amb ella. Però estic més interessada en el que la gent de Maine em vulgui dir respecte a això», ha insistit la senadora amb fina ironia.

Crítiques a la Gran Bretanya

Notícies relacionades

Aquest comportament de Meghan també ha sigut criticat a la Gran Bretanya per diversos comentaristes, com Colin Brazier (de GB News), que ha tuitejat: «Si [Meghan] ha de trucar d’imprevist a algú, i el seu únic argument per pressionar-lo és un títol reial d’una institució que ella i el seu marit s’han esforçat tant per soscavar...». Un altre comentarista britànic, Jackie P., també va insinuar era hora «que el Govern posés les coses en marxa per eliminar l’ús dels seus títols perquè estan trencant totes les regles reials utilitzant-les amb finalitats polítiques i finalitats comercials». La comentarista reial Brittany Gadoury ha remarcat «Meghan Markle, la ciutadana nord-americana, pot trucar als senadors tot el dia», però «Meghan Markle, duquessa de Sussex, no té cabuda per entremetre’s en la política nord-americana».

Abans d’aquestes trucades, Markle havia demanat al Congrés que aprovés el programa federal d’ajuda parental remunerada en una carta oberta a la presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, així com al líder de la majoria del Senat, Chuck Schumer.