CÒMIC DEL DESAMOR

Mai Meneses relata la ruptura de Nena Daconte, 10 anys després

La compositora madrilenya explica a través d’uns dibuixos la gènesi, èxit i separació del duo

2
Es llegeix en minuts

Al món de la música han sigut habituals els duos que han compartit carrera professional i personal, amb un èxit artístic excel·lent, però amb una tempestuosa vida sentimental. Ike i Tina Turner i Sonny Bono i Cher en són casos paradigmàtics. En el panorama domèstic podem trobar Mai Meneses i Kim Fanlo, integrants del grup Nena Daconte.

Després de cinc anys convivència, dos discos en comú, múltiples nominacions, diversos premis musicals, Ondas inclòs, i èxits com ‘Tenía tanto que darte’ i ‘En qué estrella estará’, el 2010 Mai i Kim decidien posar fi a la seva relació personal i professional. Una decisió de la Mai, que en aquell moment va al·legar «que ja no hi havia compenetració artística» com a motiu de la ruptura.

Deu anys després

Ara, una dècada després, la compositora, i cantant madrilenya de 43 anys ha decidit relatar una nova versió de la separació a través del seu compte d’Instagram. 

«Sempre em vaig sentir culpable per no haver sabut gestionar les emocions que van acabar desembocant en aquella separació. Massa ego, massa inseguretat. Em vaig sentir recriminada des de fora per no ser prou madura emocionalment. I m’ho van fer pagar. I em va doldre, perquè era el mateix que pensava jo de mi mateixa», afirma la Mai al costat d’una foto seva tocant la guitarra.

Però l’artista també ha mostrat una sèrie de dibuixos a tall d’historieta en què relata els inicis del duo, els seus moments de glòria i la separació final, en què Mai deixa entreveure que mai es va sentir estimada ni valorada personalment ni artísticament, i que finalment va haver d’abandonar Kim per pura supervivència emocional. 

Dibuix de la Mai en què explica els seus primers contactes amb la indústria musical.

«Vaig haver de sortir corrents perquè l’onada no m’ofegués. A això se li diu sobreviure, tot i que mai més tornés a tenir èxit en la música. Això era secundari, molt secundari. Diners, fama, reconeixement... Estan bé, és clar, però la salut és el més important», diu la cantant.

El moment de l’èxit i el reconeixement vist per la compositora.

Meneses també relata els motius per explicar 10 anys després la ruptura «Només vull avançar deixant les coses ordenades per allà al darrere. Desenredar aquest nus del que no s’havia dit» i ha afirmat que «les emocions s’han d’airejar, res d’amagar-les o reprimir-les, que si no «et farà mal tota la vida».

Notícies relacionades

Finalment, la Mai relata amb un parell de dibuixos més com mai es va sentir valorada per la seva parella i fins i tot pels músics de la seva banda i la seva posterior separació de Fanlo, en un dibuix en què Kim li retreu la seva marxa amb un «on et creus que vas sense mi» i l’amenaça de portar-la als tribunals i d’explicar-li tothom «que dolenta que ets».

10 anys després, sembla que Mai Meneses vol passar comptes amb el passat, o almenys tancar un període de la seva vida d’una forma diferent i terapèutica, dibuixant.

Temes:

Divorci