Cuina
Aquesta és la millor sopa per netejar el cos després de les festes de Nadal
Tallarines a la ‘puttanesca’: la recepta més tradicional de pasta italiana
Com es fa el pastís de coco que al Brasil anomenen ‘atrapa marits’
Com fer un brioix de tàrtar de salmó en 15 minuts
 
	
Una de les preocupacions més grans a la tornada de les festes de Nadal és com hauran afectat la salut els abundants menjars d’aquesta època festiva de l’any. Una de les millors maneres de depurar l’estómac passa per cuinar un altre plat tradicional: la porrusalda.
Aquesta sopa originària de la gastronomia basca, navarresa i de la Rioja compta amb ingredients procedents de l’horta, per la qual cosa és accessible per a qualsevol persona. Així doncs, amb tan sols porros i patates pot cuinar-se aquest plat tradicional. No obstant, solen afegir-se altres components, com ceba, pastanagues o esquelets de pollastre; les quantitats dels quals variaran en funció del nombre de comensals.
Recepta tradicional
Notícies relacionadesTal com recull el portal Ideal, l’elaboració tradicional d’aquest plat del nord d’Espanya indica que es comença col·locant els esquelets de pollastre en una olla amb aigua. A continuació, s’afegeix julivert, una mica de sal i es tapa per cuinar-se al mínim durant uns cinc minuts des que comença a sortir vapor.
Més tard, es desgreixa i es cola el caldo per poder afegir-li la ceba picada i escalfada a foc suau en una cassola amb un rajolí d’oli. Després, s’aboca el caldo, a més dels porros trossejats. Finalment, faltarà incorporar-hi les pastanagues i les patates pelades i trossejades, i es deixa cuinar la barreja durant uns 20 minuts.
- Pensions ¿Quan es cobra la paga doble de Nadal? Bones notícies per als jubilats
- La plaça de la Revolució recull els mobles
- Sistema sanitari Catalunya congela l'ampliació dels cribratges de càncer per falta de pressupostos i professionals
- Novetats de l’Agència de l’Habitatge La Generalitat introdueix canvis en la definició de gran tenidor de vivendes a Catalunya
- Sistema sanitari El càncer de còlon en homes de 20 a 29 anys augmenta un 14% a l’any a Espanya
- Hi haurà demanda civil El malson d’un propietari de Barcelona: «El meu inquilí ha aixecat parets i lloga habitacions per dies a turistes»
- Material de construcció Catalunya crea un ‘hub’ per construir edificis amb la fusta obtinguda després de la gestió forestal
- 'El segon cafè' de La 2Cat L’Editorial de Cristina Villanueva: Celebrem la vida
- Ruta Girona culmina les fires
- Balanç del Departament Els canvis en la matriculació a l’FP a Catalunya funcionen: l’alumnat perdut en el camí abans de començar es redueix al 2,4%
 
			 
			
	
		