Tradició i diversió
Dues receptes de panellets divertides i molt fàcils de fer
Vallflorida Xocolaters i L’Atelier Barcelona proposen dues maneres senzilles de preparar aquest dolç que et faran somriure

El calendari mana i ara toca panellets. Menjar-los i, per què no, fer-los. A nosaltres ens agraden les dues coses, així que hem anat a dues pastisseries de renom perquè ens aconsellin quines peces elaborar... i com fer-ho, és clar. Volem receptes divertides i fàcils de fer.
Vallflorida Xocolaters (carretera del Montseny, 12, Sant Esteve de Palautordera) ens proposa uns panellets amb cítrics i xocolata, mentre que L’Atelier Barcelona (Viladomat, 140 bis) aposta pels panellets quadrats, com la gamma que ven aquest any. ¿Quins et fan salivar més?

‘Panellets de cítrics i xocolata
Ingredients
250 g d’ametlla en pols
235 g de sucre
75 g de clares d’ou
Oli essencial d’ametlla amarga
Ratlladura de pell de llimona i de pell de taronja
300 g de xocolata negra
Elaboració
Barregeu el sucre, la pols d’ametlla i dues gotes d’oli essencial d’ametlla amarga.
Afegiu-hi les clares i la ratlladura de pell de llimona i de taronja (al gust), barregeu-ho tot i reserveu a la nevera unes hores amb paper film.
Talleu peces de massapà de 10-12 grams aproximadament i treballeu-les perquè tinguin forma esfèrica.
Coieu les boletes de massapà a 210 graus durant uns 10 minuts fins que quedin daurades i deixeu-les refredar.
Escalfeu la xocolata al microones 1 minut. Removeu, escalfeu un altre minut i torneu a remoure.
Esteneu la xocolata per refredar-la. Quan estigui a 30 graus, cobriu les boletes de massapà amb l’ajuda d’uns guants.
Poseu-hi una mica de ratlladura de cítrics per decorar i deixeu refredar.

Panellets quadrats
Notícies relacionadesIngredients
500 g d’ametlla molta
250 g de sucre
50 g de clara d’ou
g de pinyons del país ecològics
Elaboració
Barregeu tots els ingredients i cobriu la mescla amb pinyons del país ecològics barrejats amb rovell d’ou sense excés.
Coieu-ho al forn a 230 graus durant 4 minuts.
Deixeu refredar i degusteu-los.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Turisme de masses Inventen platges falses per despistar els turistes a les Balears
- Pobresa a Catalunya La vida en un garatge de tres nens de l’Hospitalet: «¿Fins quan hem d’estar així?»
- La fuga d’agost del 2024 Sallent reconeix que els Mossos no van sospesar la fugida de Puigdemont
- Baròmetre municipal La vivenda supera la inseguretat com a principal problema dels barcelonins
- Tempesta judicial i política L’empresonament de Cerdán noqueja Sánchez, que no pot desviar el focus
- RELLEU GENERACIONAL L’envelliment dels metges d’Urgències pot portar al tancament de serveis en només cinc anys: «Seria un caos»
- 14. Fernández Borbalán i un CEO corporatiu lideraran el nou CTA remodelat al gust del Reial Madrid i els clubs
- TURISME DENTAL Alerta sobre la nova moda de viatjar al Marroc a la recerca del somriure perfecte: «És una temeritat»
- Rellotge biològic masculí La ciència confirma que l’edat del pare és clau en el desenvolupament del fetus i la salut del nadó
- L’empresonament de Cerdán Junts insta el PP a reunir-se amb Puigdemont si vol abordar una moció de censura a Sánchez