Creacions agraïdes
3 receptes de calamars sense complicacions
Tres cuiners amb recorregut t’ensenyen com fer bons plats amb el cefalòpode
	calamares /
¡Hi ha moltíssimes opcions! Si el calamar és tan agraït a la cuina és perquè es pot fer de moltes maneres: a la planxa, farcit, cuinat... El cos, les potes, els tentacles... No et desconcertarem.
Només et proposarem aquestes tres receptes amb calamars sense complicacions.
‘Newsletter’ Cata Major
        Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.
Són de tres cuiners amb recorregut, que t’ensenyen com fer bons plats amb el cefalòpode
Calamars amb ceba amb comí
«Aquest plat es feia a casa de la meva àvia i em recorda una època molt precisa de la meva vida. Quan vaig prendre consciència que m’agradava molt tenir 10 anys i ja llavors vaig començar a preguntar com es cuinava. M’agrada rememorar aquells moments amb tota la família, cuinant-lo jo mateix. Cal tenir en compte que són una mica picants», explica Isidro Marqués, que va ser xef de Café San Telmo.
La (imprescindible) recepta de calamars a la romana de la mare dels Roca
Montserrat Fontané, mare dels germans Roca, dona a conèixer una de les seves receptes més emblemàtiques i sol·licitades de Can Roca, a Girona, el bar i restaurant familiar on Montserrat cuina des del 1967.
Acabats de fer són una menja insuperable, amb la cobertura crepitant i l’interior tendre. Bufar-se els dits i les anelles i menjar: una meravella. Els calamars a la romana (que no es mengen a Roma) com a emblema de la cuina popular.
Durant la gravació de la recepta per a ‘Cata Mayor’, el seu fill Joan es queda en segon pla, rialler, i la que brilla, com ha de ser, és la mare. Amb magisteri i a la velocitat del llamp, explica, cobreix i fregeix.
A l’acabar, Joan s’apunta a la degustació i confessa que furta els calamars a la cuina de Can Roca.
Calamars farcits de botifarra
Jordi Esteve, xef de Nectari, recorda de manera especial aquest plat per una raó molt familiar.
«La meva àvia el solia fer i amb 99 anys encara venia a preparar-lo al restaurant. Em transmet carinyo».
Per això diu que la recepta de calamars farcits de botifarra és la recepta de la seva vida.
- SEGURETAT SOCIAL I PENSIONS El Govern manté la ‘retallada’ a les pensions: jubilar-se abans de temps es penalitzarà tot i que s’hagin cotitzat més de 40 anys
 - Pensions ¿Quan es cobra la paga doble de Nadal? Bones notícies per als jubilats
 - Acte a la Generalitat Illa llança la seva reforma de l’administració pública de la Generalitat amb 50 propostes d’experts
 - Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
 - Polítiques públiques Les cinc claus de la reforma de l’administració de Catalunya: de la reducció de la burocràcia a l’ús de la IA
 
- 'El segon cafè' de La 2Cat L’Editorial de Cristina Villanueva: Viure en una habitació, no és viure
 - Durant deu dies El primer bus sense conductor de TMB fa viatges gratuïts per als ciutadans per Montjuïc
 - Polítiques públiques El Govern crea el consell assessor que fiscalitzarà la reforma de l’Administració
 - El dijous 13 de novembre a les 19h El Periódico et convida a participar en un nou #afterwork amb Mònica Martínez Bravo
 - Somni infantil Carlos González, pediatre, explica les diferències entre malsons i terrors nocturns en els nens: «Es desperta plorant com si el matessin»
 
	
			
	
		