la recepta de la meva vida
Bullit de primavera a la santpolenca de Carme Ruscalleda
"Un bon exemple de cuina sana i senzilla amb la tècnica del bullit"
INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES
Per al bullit
-1 litre d’aigua mineral
-10 g de sal
-40 g de patates tendres, a daus
-30 g de pastanagues nanes, ben netes i sense pelar
-50 g de pèsols, tendres i desgranats
-20 g de favetes tendres i desgranades
-20 g d’espàrrecs verds (només les puntes) sense pelar
-130 g de rap a talls fins i una mica de sal
Per a la salsa
-50 g de maionesa amb un toc d’all
-100 g del caldo de la cocció
Per a la finalització
-Un rajolí d’oli d’oliva verge extra
-Unes puntes de salicòrnia
-Dos brots de germinat de pèsol
-Dues flors de pèsol
PREPARACIÓ
1. En un plat hi posem els talls de rap i els salem amb moderació.
2. En una cassola ampla escalfem el litre d’aigua mineral, hi tirem els daus de patata i deixem que arrenqui a bullir. Ho salem amb moderació i mantenim la cocció cinc minuts a potència mitjana.
3. Hi afegim les pastanagues i continuem la cocció dos minuts més.
4. Hi incorporem els pèsols, les favetes i els espàrrecs i ho deixem coure tot junt tres minuts més.
5. Apartem la cassola del foc, hi afegim els talls de rap, tapem la cassola i ho deixem reposar tres minuts.
FINALTIZACIÓ I PRESENTACIÓ
1. Escorrem els vegetals i el peix i reservem el caldo de la cocció.
2. Barregem els productes bullits en un plat semifondo i els talls de peix.
Notícies relacionades3. Ho amanim amb la salsa calenta, que hem fet amb el túrmix amb 100 grams del caldo de la cocció i 50 de la maionesa amb all.
4. Ho rematem amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra, els brots de salicòrnia i els germinats i flors de pèsol. —
- INCENDIS FORESTALS Una vella i «maleïda» cançó de Serrat, l’himne per recordar l’estiu en què va cremar l’oest espanyol
- Servei d’Aigües de Catalunya Una sentència tomba la pujada de l’aigua en una ciutat de l’àrea de Barcelona per «frau de llei» i «desviació de poder»
- Reforma de l’Administració El Govern impulsa una llei per millorar el procés de selecció dels funcionaris
- Dol en el cine espanyol Mor Verónica Echegui, l’actriu que es va saber desmarcar de ‘la Juani’
- Històries de les Glòries (4) L’escalèxtric viatger de Porcioles
- Transport públic Una entitat llança una aplicació per a informar dels retards de Rodalies a temps real: "Volem convertir les queixes en dades"
- MÚSICA AMB MISSATGE POSITIU El 'revival' dels balcons del clàssic del Dúo Dinámico 'Resistiré'
- Obituari Mor Manuel de la Calva, membre del Dúo Dinámico, als 88 anys
- La Vuelta a Espanya arriba a Catalunya: així és el recorregut de les seves tres etapes transcendentals
- Cost de la vida Tornar a omplir el rebost després de les vacances d’estiu sortirà aquest any un 2,7% més car