DEL RESTAURANT A CASA
Copa de formatge Serrat Gros
Ametlles, peres i va venir s'alien en aquest joc gastronòmic per als amants del formatge
La xef ofereix la mateixa recepta del Sant Pau per realitzar en l'hogar
alluciadominical 684 seccion ruscalleda foto xavier gonza151026171727
Per a 10 racions
Les boletes de massapà
125 g d'ametlles en pols.
90 g de sucre.
50 ml d'aigua mineral.
100 g de formatge Serrat Gros ratllat gras.
1. Fem arrencar el bull a l’aigua amb el sucre. Hi afegim la pols d’ametlla i, a foc mitjà, sense parar de remenar, coem la barreja durant un minut.
2. Ho deixem refredar, i creem un rul·lo embolicat en paper sulfuritzat que ens facilitarà l’obtenció de les boles.
3. Just abans de servir les postres: arrodonim 20 peces i les arrebossem amb el formatge ratllat gruixut.
Els donats de pera al vi
300 ml de vi negre (garnatxa).
150 g de pera blanquilla a daus de 2x2cm (30 daus).
100 g de sucre.
Una mica de pebre negre mòlt.
Fulls de gelatina (els necessaris).
1. En un cassó fem arrencar el bull al vi i al sucre. Hi afegim els daus de pera i ho cuinem a foc lent 20 minuts.
2. Ho triturem fi i pesem el puré obtingut. Hidratem els fulls de gelatina i hi afegim un full per cada 100 grams de puré de pera tebi, i una mica de pebre negre.
3. Ho reservem en un recipient adequat perquè qualli i es pugui tallar a daus d’1x1 cm.
Les ametlles torrades i salades
100 g d’ametlla palet.
oli d’oliva verge extra i sal.
1. Estenem les ametlles en una safata de forn, les amanim amb una mica d’oli i sal i les enfornem a 160º vuit minuts. Les deixem refredar i les reservem en un pot hermètic.
Els grills de pera al vi
30 grills de pera.
400 ml de vi negre (garnatxa).
100 g de sucre.
La pell de mitja llimona.
Mig canonet de canyella.
1. Fem arrencar el bull al vi, el sucre, la llimona i la canyella i ho deixem cuinar cinc minuts. Ho deixem refredar, hi afegim els grills de pera i ho reservem a la nevera.
L'espuma de serrat gros
250 ml de llet de cabra.
125 g de formatge Serrat Gros ratllat.
1 full de gelatina hidratat.
1 g de sal.
Notícies relacionades1. Desfem el full de gelatina en una part de la llet i ho triturem amb la resta d’ingredients. Ho colem fi i ho introduïm en un sifó amb una càrrega de gas especial per a sifó i ho reservem en fred.
Presentació
1. Com a la foto, en una bella copa repartim tres grills de pera, dues boles de massapà arrebossades en formatge, tres daus de pera al vi i una culleradeta d’ametlles torrades amb sal. Acabem la copa amb l’espuma de formatge.
- Segona vida (25) / LUIS MILLA "Hisenda em va fer una inspecció quan me’n vaig anar del Barça al Madrid"
- Canvi climàtic Joan Roig dimiteix com a alcalde d’Alcanar a ‘Salvados’: «Ens ve una cosa molt greu, molt greu»
- Joan Roig, d’Alcanar, primer alcalde que dimiteix pel canvi climàtic
- Programa solidari Catalunya es bolca contra el càncer en ‘La Marató 2025’
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- Crisi ramadera Els casos de pesta porcina s’eleven a 26 senglars després de la confirmació de 10 nous positius
- Acord de Govern i Comuns Catalunya mantindrà la rebaixa del 50% dels bitllets del transport el 2026
- L’entorn de la zona zero «Tenim senglars davant de casa»: preocupació veïnal als municipis de la zona zero de la pesta porcina a Catalunya
- Segons ‘People’ Qui és Nick Reiner, el fill i presumpte assassí del director Rob Reiner i la seva dona: problemes amb les drogues i entrades i sortides de centres de rehabilitació
- Resum de l’Any Els més estilosos del 2025, segons ‘The New York Times’: Rosalía, Alcaraz i diverses absències clamoroses
