DEL RESTAURANT A CASA
Escamarlans, coco, api i 'shiso'
Les influències de la cuina thai enriqueixen el marisc mediterrani
La xef ofereix la mateixa recepta del Sant Pau per realitzar a casa
Ruscalleda /
6 RACIONS (12 ESCAMARLANS)
La salsa dels caps
12 caps picats.
25g d’alls.
125g de tomàquet madur.
5g de julivert.
100g de xerès sec.
20g de pètals de tomàquet confitat.
Oli d’oliva.
Sal i pebre blanc.
1 litre d’aigua mineral
1. Reservem les cues pelades en fred.
2. Sofregim amb una mica d’oli els caps picats. Salpebrem, hi afegim tots els ingredients triturats i continuem el sofregit 5 minuts.
3. Hi afegim l’aigua mineral i ho deixem coure durant 15, ho colem i ho deixem reduir fins a una textura densa. Ho reservem en biberó en fred.
La salsa de ‘shiso’ verd
20g de fulles de shiso verd grans escaldades.
10g d’espinacs escaldats.
200g d’oli d’oliva verge extra.
60g d’ou pasteuritzat.
15g de suc de llimona.
Ratlladura de llimona.
Sal i pebre blanc.
1. Triturem les fulles de shiso i d’espinacs amb l’oli.
2. Les colem i muntem l’oli verd com una maionesa amb l’ou pasteuritzat i la llimona.
3. Salpebrem i reservem en biberó en fred.
Els nyoquis de coco
250g de puré de coco.
35g d’arròs bomba.
1/4 de litre d’aigua.
Sal i pebre.
1. Coem l’arròs amb l’aigua durant 25 minuts. L’escorrem i el triturem molt fi amb el puré de coco.
2. Salpebrem, omplim petits motllos de silicona i ultracongelem.
La pell dels nyoquis
1/2 litre d’aigua mineral.
25g de gelatina vegetal.
Sal i pebre blanc.
1. Fem arrencar el bull als ingredients i, amb la solució a 65º, apliquem un bany als nyoquis ultracongelats. Reservem a la nevera.
L’oli de llima
50g d’oli d’oliva verge extra.
La ratlladura molt fina d’una llima.
1. Barregem els ingredients i reservem.
Presentació
1. Estenem al fons del plat 2 cullerades de caldo d’api* a temperatura ambient.
2. Afegim al plat 4 nyoquis de coco+4 gotes de la salsa dels caps+4 gotes de la salsa de shiso.
3. Col·loquem les cues d’escamarlà acabades de marcar a la planxa i amanides amb oli de llima de sal.
Notícies relacionadesOpcional: Hi incorporem una fulla d’api i una de shiso fregides en tempura.
*Podeu demanar la recepta del caldo d’api a carme@ruscalleda.cat
- Segona vida (25) / LUIS MILLA "Hisenda em va fer una inspecció quan me’n vaig anar del Barça al Madrid"
- Canvi climàtic Joan Roig dimiteix com a alcalde d’Alcanar a ‘Salvados’: «Ens ve una cosa molt greu, molt greu»
- Joan Roig, d’Alcanar, primer alcalde que dimiteix pel canvi climàtic
- Programa solidari Catalunya es bolca contra el càncer en ‘La Marató 2025’
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- Crisi ramadera Els casos de pesta porcina s’eleven a 26 senglars després de la confirmació de 10 nous positius
- Acord de Govern i Comuns Catalunya mantindrà la rebaixa del 50% dels bitllets del transport el 2026
- L’entorn de la zona zero «Tenim senglars davant de casa»: preocupació veïnal als municipis de la zona zero de la pesta porcina a Catalunya
- Segons ‘People’ Qui és Nick Reiner, el fill i presumpte assassí del director Rob Reiner i la seva dona: problemes amb les drogues i entrades i sortides de centres de rehabilitació
- Resum de l’Any Els més estilosos del 2025, segons ‘The New York Times’: Rosalía, Alcaraz i diverses absències clamoroses
