DEL RESTAURANT A CASA
Plànctules, daikon i carbassa
Un aperitiu elaborat amb plàncton marí
La xef ofereix la mateixa recepta del Sant Pau per realitzar a casa
10 peces
Gelatina per als daus transparents
250 g d’aigua de mar.
250 g d’aigua mineral.
7 fulls de gelatina.
15 g de minibrunesa de carbassó.
15 g de minibrunesa de pastanaga.
Sal i pebre blanc.
1. Escalfem l’aigua de mar i l’aigua mineral juntament amb la gelatina prèviament hidratada, i hi incorporem la brunesa de verdura.
2. Ho afinem de pebre i posem la barreja en safates a 1,5 cm
d’altura, perquè una vegada quallada es pugui tallar en daus d’1,5 cm x 1,5 cm.
Làmines de carbassa i daikon
400 g de carbassa cacauet.
400 g de nap daikon.
1. Tallem cilindres de daikon i carbassa amb el tallapastes rodó de 3 cm de diàmetre, i després fem làmines de 2mm de gruix.
2. Ho amanim amb sal i pebre blanc i una mica de vinagreta de llimona*, ho envasem al buit
i ho reservem.
Plàntules
50 g d’aigua de mar.
50 g d’aigua mineral.
2 g de plàncton marí hidratat.
0,8 g d’agar-agar.
1 full de gelatina prèviament hidratat.
1. Escalfem l’aigua de mar amb l’aigua mineral i l’agar-agar fins a arrencar el bull 30 segons.
2. Ho apartem del foc, hi incorporem el full de gelatina i esperem que baixi una mica la temperatura per afegir-hi el plàncton hidratat.
3. Ho barregem molt bé amb una vareta. Omplim
unes mangueres fines de plàstic amb ajuda
d’una xeringa i ho deixem refredar en aigua
amb gel fins que es qualli del tot.
4. Una vegada quallada la barreja, la traiem de les mangueres fent pressió amb la xeringa i la tallem a tires de 4 cm de llarg. Ho reservem.
Amaniment de plàncton
0,5 g de plàncton marí hidratat.
25 g d’aigua de mar.
25 g d’aigua mineral.
1. Barregem els ingredients i ho reservem.
Presentació
Notícies relacionades1. Disposem als plats d’aperitiu 4 daus transparents de llarg a llarg. Com a la foto, col·loquem entre ells 2 làmines de carbassa i 2 de daikon.
2. Per sobre hi posem bellament 10 plàntules, 4 brots de salicòrnia, una mica de flor de sal d’Es Trenc d’hibisc i uns tocs de l’amaniment.
- INCENDIS FORESTALS Una vella i «maleïda» cançó de Serrat, l’himne per recordar l’estiu en què va cremar l’oest espanyol
- Servei d’Aigües de Catalunya Una sentència tomba la pujada de l’aigua en una ciutat de l’àrea de Barcelona per «frau de llei» i «desviació de poder»
- Reforma de l’Administració El Govern impulsa una llei per millorar el procés de selecció dels funcionaris
- Dol en el cine espanyol Mor Verónica Echegui, l’actriu que es va saber desmarcar de ‘la Juani’
- La relació de Catalunya i l’Estat La Diada deixa de ser un maldecap per al Govern espanyol
- Del Penedès al Pirineu
- La Generalitat farà propostes a la Moncloa contra els incendis
- Catàstrofe mediambiental El Govern s’obre a incloure mesures de Feijóo al pacte d’Estat del clima
- El caos ferroviari Illa cita Renfe i Adif per demanar actuacions "urgents" a Rodalies
- El futur de l’agricultura Les oliveres arrelen al sud d’Anglaterra