DEL RESTAURANT A CASA
Ostró sorprenent
Un joc gastronòmic amb gust de mol·lusc
La xef ofereix la mateixa recepta del seu restaurant Sant Pau per fer a casa
Per a 20 ostrons
El cos de l’ostró
4 albergínies.
10 g de fulla d’ostra tallada a la juliana.
1. Pelem i tallem les albergínies a llenques d’1 cm de gruix aproximadament. Les deixem en llet durant cinc minuts per evitar que s’oxidin, les escorrem i les salem. Les deixem en sal durant 15 minuts.
2. Les netegem de sal i les tallem a daus per coure-les al forn de vapor durant set minuts. Saltem els daus amb una mica d’oli i pebre. Vigilem que no es daurin més del compte i afinem el punt de sal.
3. Barregem els daus saltats i freds amb la juliana de fulla d’ostra. N’agafem porcions de 15 g, les modelem per aconseguir la forma ovalada d’un ostró i ho ultracongelem. (Punxem un escuradents a cada peça per facilitar el bany de la pell).
La pell de l’ostró
250 g d’aigua mineral.
250 g d’aigua de mar.
25 g de gelatina vegetal.
Fem arrencar el bull als tres ingredients. Amb la solució a 65º, banyar les peces congelades i les reservem a la nevera.
La salsa base
500 g de llet.
500 g d’aigua mineral.
130 g de vermut blanc sec.
50 g de mantega.
40 g de farina.
Sal i pebre blanc.
1. En una olla, fonem la mantega. Hi incorporem la farina i ho deixem coure durant 30 segons. Hi afegim la llet i l’aigua calentes, i el vermut, i ho salpebrem.
2. Fem que arrenqui el bull i ho cuinem tot només 30 segons. Ho afinem de sal, ho colem i ho deixem refredar.
La salsa blanca
1 litre de salsa base.
300 g de nata.
100 g de suc de llimona.
1. Barregem per cada 500 g de salsa base: 150 g de nata + 50 g de suc de llimona (sense pinyols). Ho afinem de sal i pebre.
2. Triturem tots els ingredients freds i ho reservem en fred.
Presentació
DISPOSEM DE:
100 g de brunesa d’api (la part més tendra).
100 g de brunesa de pastanaga.
30 g de juliana de fulla d’ostra.
30 g de juliana de pernil ibèric.
La pell de ¿ llima.
1. Al fons del platet hi posem una mica de les bruneses d’api i pastanaga.
Notícies relacionades2. A sobre hi col·loquem un ostró i ho napem amb la salsa blanca.
3. Hi afegim la juliana de fulla d’ostra i de pernil i un toc de ratlladura de llima (amb Microplane). Ho acabem amb una mica de sal de Maldon.
- INCENDIS FORESTALS Una vella i «maleïda» cançó de Serrat, l’himne per recordar l’estiu en què va cremar l’oest espanyol
- Servei d’Aigües de Catalunya Una sentència tomba la pujada de l’aigua en una ciutat de l’àrea de Barcelona per «frau de llei» i «desviació de poder»
- Reforma de l’Administració El Govern impulsa una llei per millorar el procés de selecció dels funcionaris
- Dol en el cine espanyol Mor Verónica Echegui, l’actriu que es va saber desmarcar de ‘la Juani’
- La relació de Catalunya i l’Estat La Diada deixa de ser un maldecap per al Govern espanyol
- Les flames no donen treva a Zamora i Lleó i s’acarnissen amb Lugo
- El conflicte del Pròxim Orient La societat israeliana exigeix al carrer un alto el foc que alliberi els ostatges
- Una unitat militar busca justificacions per atacar els periodistes
- Regenerar una hectàrea calcinada costa un mínim de 2.500 euros
- Diplomàcia internacional L’Iran reprèn el diàleg nuclear amb Europa davant sancions imminents