Croquetes d'arròs i pebrots de Padrón
Una saborosa recepta per als amants dels productes vegetals
La xef ofereix la mateixa recepta del seu restaurant Sant Pau per realitzar a casa

Croquetes d’arròs i pebrots de Padrón. /
Unes 30 croquetes.
Els pebrots de Padrón
30 pebrots de Padrón.
1. Elegir els pebrots d'una mesura mitjana i regular. Tallar per la meitat i quitar les llavors, deixant la cueta per omplir després amb la massa d'arròs. Reservar.
2. Picar les puntes molt fines per sofregir amb el picadillo vegetal.
El trinxat vegetal
60 g d'oli d'oliva.
150 g d'escalunya picada molt fina.
100 g de porro picat molt fi.
100 g de pastanaga picada molt fina.
30 g d'api picat molt fi.
Les puntes de pebrot picades molt fines.
20 g de julivert picat.
20 g d'all picat.
20 g de cibulet picat fi..
40 g de tirabec picat molt fi.
Sal i pebre.
En la mateixa cassola àmplia amb l'oli mesurat, es realitza un sofregit bé confitat en 3 temps:
Temps 1: l’escalunya + el porro + la pastanaga + l’api. Ben confitat, uns 20 minuts.
Temps 2: hi afegim les puntes de pebrot i l’all. Ho sofregim 5 minuts més.
Temps 3: hi incloem el julivert + el cibulet + el tirabec. Ho sofregim 5 minuts més. Ho salpebrem i ho reservem.
L’arròs
200 g d’arròs carnaroli.
600 g d’aigua mineral.
Sal.
1. En un cassó ampli, hi posem l’aigua, fem que arrenqui el bull i hi incorporem l’arròs. Ho salem amb moderació i ho coem molt lentament sense parar de remenar 11 minuts.
2. Hi afegim el trinxat vegetal sofregit i la beixamel*. Barregem molt bé tots els ingredients i els coem tots junts a foc lent durant 2 minuts. Afinem el punt de sal.
Elaboració de les croquetes
60 panses de Corint tendres.
1. Aboquem la pasta encara calenta en una safata plana. Untem la superfície amb una mica d’oli perquè no es formi pell.
2. Deixem refredar la massa per poder formar unes 30 croquetes: omplim els cossos amb cueta dels pebrots de Padrón reservats. Dins de cada pebrot farcit, hi col·loquem 2 panses de Corint i els reservem.
L’arrebossat
Farina de blat.
Ou.
‘Panko’ (o pa ratllat).
Passem les peces per farina de blat; a continuació, per ou batut, i les arrebossem amb panko o pa ratllat. Les reservem en fred fins al moment de fregir-les.
Finalització i presentació
Oli d’oliva verge extra.
A la fregidora o en una paella fonda tipus parisenca, amb l’oli calent a 180º, fregim les croquetes de 8 en 8 peces fins que estiguin daurades, cruixents i calentes. Les assequem sobre paper de cuina, les salem subtilment i les servim calentes.
Notícies relacionades
* Pot demanar la recepta de la beixamel a carme@ruscalleda.cat
- INCENDIS FORESTALS Una vella i «maleïda» cançó de Serrat, l’himne per recordar l’estiu en què va cremar l’oest espanyol
- Servei d’Aigües de Catalunya Una sentència tomba la pujada de l’aigua en una ciutat de l’àrea de Barcelona per «frau de llei» i «desviació de poder»
- Reforma de l’Administració El Govern impulsa una llei per millorar el procés de selecció dels funcionaris
- Dol en el cine espanyol Mor Verónica Echegui, l’actriu que es va saber desmarcar de ‘la Juani’
- La relació de Catalunya i l’Estat La Diada deixa de ser un maldecap per al Govern espanyol
- Les flames no donen treva a Zamora i Lleó i s’acarnissen amb Lugo
- El conflicte del Pròxim Orient La societat israeliana exigeix al carrer un alto el foc que alliberi els ostatges
- Una unitat militar busca justificacions per atacar els periodistes
- Regenerar una hectàrea calcinada costa un mínim de 2.500 euros
- Diplomàcia internacional L’Iran reprèn el diàleg nuclear amb Europa davant sancions imminents