GASTRONOMIA 'ANTIAGING'

Broquetes de ceps, all i julivert

Una recepta del xef Raül Balam (restaurant Moments de l'Hotel Madarin Oriental) i el doctor Manuel Sánchez (Clínica Planas)

Saborós aperitiu amb bolets salvatges apte també per als de cultiu

Broquetes de ceps, all i julivert.

Broquetes de ceps, all i julivert. / XAVIER GONZÁLEZ

1
Es llegeix en minuts
Carme Ruscalleda
Carme Ruscalleda

Xef. Vicepresidente de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN).

ver +

Per a 24 broquetes

ceps.

48 fulles de julivert.

48 làmines fines d'all.

Agredolç per mullar les broquetes

50 g de sucre.

50 g de vinagre de xerès.

50 g de suc de taronja.

50 g d'oli d'oliva verge extra.

Sal i pebre.

1. En un cassó, coem a foc lent durant 30 minuts el sucre, el vinagre i el suc de taronja. Ho deixem refredar.

2. Hi incorporem l'oli, la sal i el pebre. Ho barregem bé i ho reservem per acompanyar les broquetes acabades de fregir.La massa

de la tempura

la massa de la tempura

50 g de farina de blat (molt ­freda de la nevera). 

50 g de farina de blat de moro (molt freda de la nevera).

200 g d'aigua mineral (molt freda de la nevera).

1 g de bicarbonat.

Sal i pebre blanc.

Ho barregem i ho mantenim a la nevera.

Realització i fregit

1. Netegem els ceps i els tallem a trossos regulars.

2. Punxem cada tros amb dues fulles de julivert i dues làmines d'all. Ho salpebrem.

3. Passem cada broqueta subtilment per farina de blat.

4. Les banyem en la tempura i les escorrem lleument.

Notícies relacionades

5. Les fregim en abundant oli d'oliva a 180º aproximadament uns 40, 50 segons.

6. Les assequem sobre paper, les salem subtilment i canviem la broqueta de fregir per una de seca per a la presentació amb la salsa agredolça.