"em flipa"

Així ha canviat la mentalitat davant del Mundial femení entre pares i fills: "El futur promet"

Un progenitor explica que el menor, de vuit anys, disfruta i exigeix per igual dones i homes

zentauroepp48605212 dep irene paredes190613130605

zentauroepp48605212 dep irene paredes190613130605 / Michel Spingler

3
Es llegeix en minuts
María Aragón

El Mundial femení de futbol està obrint camins i també ments. El paper de les futbolistes espanyoles en aquest campionat disputat a França, on Espanya ha sigut eliminada en vuitens de final fent un gran partit davant de la favorita, els Estats Units, ha fet que creixi l’admiració pel seu treball i ha conclòs el debat sobre la seva capacitat per crear un espectacle igual que el dels homes.

Partint amb un clar desavantatge educatiu i social, les jugadores han provocat un efecte en milers de ciutadans que ara es plantegen per què no havien vist aquest esport abans amb els mateixos ulls. 

En aquesta línia s’ha manifestat l’il·lustrador Fromthetree, que en un relat viral sobre com el viu el seu fill de vuit anys i com l’hauria viscut ell en la seva infància, dona clara mostra de la percepció social i els prejudicis amb què es viu.

Una qüestió purament educativa que ha deixat en evidència amb aquest fil a Twitter en el qual comença explicant com el nen està enganxadíssim al Mundial, no només als partits sinó a resums i tota mena de contingut que s’ofereix en televisió.

La primera reflexió al veure-ho és que ell mai hauria actuat d’aquesta manera pels prejudicis que tenia, i celebra aquest canvi de mentalitat amb noves generacions. 

Ell continua arrossegant el que ha viscut i no pot veure-ho de cap altra manera, però el seu fill, des d’ulls més purs i sense prejudicis, ho viu exactament igual que quan es tracta d’un Mundial d’homes.

Notícies relacionades

Tal és la implicació que ara juga a ser com elles. Per exemple, juga a ser la portera d’Espanya, Sandra Paños.

En definitiva, és una manera de veure com ens relacionem, quin tipus de relacions s’estableixen i el camp d’igualtat.