MUNDIAL DE MOTOGP

L’exèrcit Ducati ja té acorralat Quartararo

  • El comportament del francès Zarco, que no va voler superar Bagnaia a Tailàndia, demostra que la firma de Borgo Panigale ja ha donat ordres d’equip als seus altres set pilots per ajudar ‘Pecco’

  • Ciabatti, Tardozzi i Dall’Igna, caps de Ducati Corse, no van trigar ni 10 segons a acudir al garatge de l’equip Pramac, on corre Zarco, per agrair-los el gest de respectar el podi de Bagnaia

L’exèrcit Ducati ja té acorralat Quartararo

ALEJANDRO CERESUELA

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Convindria no ser massa ingenus quan afrontem els tres últims grans premis del Mundial de MotoGP. Convindria no pensar que les coses estan igualades. Seria ingenu creure que el campió Fabio Quartararo (Yamaha), que segueix al capdavant del campionat des de fa un munt de carreres, continua sent, ara, a falta de tres proves (Austràlia, Malàisia i València) i 75 punts en joc, el gran favorit, no ja com a líder, sinó també com a flamant campió.

No, no ho és i no només per la crisi que està travessant, ja que no guanya des del Gran Premi d’Alemanya, al juny, quan se’n va anar a dormir, sí, sí, amb 91 punts més que l’italià ‘Pecco’ Bagnaia, l’escollit per la poderosa fàbrica Ducati per ser campió, sinó perquè el seu Yamaha és ja pitjor que la ‘Desmosedici’, que l’Aprilia i, per descomptat, tornat Marc Márquez, que l’Honda RC213V del campioníssim de Cervera (Lleida).

Renda anul·lada

Per això pot ser que el ‘Diable’ deixi de ser aviat líder del Mundial i, potser, d’aquí 13 dies, a Phillip Island (Austràlia), li desapareguin ja aquests 2 punts d’avantatge que li treu a Bagnaia. O potser fins i tot els 20 que li treu a Aleix Espargaró que, sí, cert, va allà amb el ganxo, però manté intactes, protagonitzant una autèntica proesa, les possibilitats encara de ser campió del món de MotoGP.

Quan dic que no siguem ingenus és que les ordres d’equip, de Ducati, dels caps de la firma de Borgo Panigale, ja han arribat a la graella de MotoGP. I, fins i tot, potser ni tan sols les han dictat als seus set pilots (gairebé) oficials perquè no molestin Bagnaia. Des de Jack Miller, que va ser decisiu perquè Bagnaia aconseguís el podi (3r) a Buriram, diumenge passat, amb un sermó motivador a ‘Pecco’ («has de creure més en tu mateix ¡carai!», li va dir l’australià, que es casa aquest cap de setmana), fins a Marco Bezzecchi, passant per Jorge Martín, Johann Zarco, Enea Bastianini, Fabio Di Giannantonio i Luca Marini saben que no poden passar Bagnaia «tret que puguem aconseguir, amb aquest avançament, la victòria», com va explicar Zarco, que va ser el primer que es va entregar, ahir, a la causa de recolzar Bagnaia per intentar que Ducati aconsegueixi el títol gran, que no aconsegueix des del 2007 (Casey Stoner).

Ja pot dir missa Bagnaia («Zarco no em va passar perquè no frenava gaire millor»), ja poden explicar els caps de Borgo Panigale totes les tesis del món, el cert és que ‘Pecco’ va anar a donar les gràcies a Zarco, una vegada acabada la carrera, «per no haver arriscat una caiguda dels dos en les últimes voltes» i que els tres capitostos de Ducati Corse (Paolo Ciabatti, Davide Tardozzi i Gigi Dall’Igna) se’n van anar, corrents, al taller de l’equip Pramac per agrair el gest de Zarco. Més clar que l’aigua: Bagnaia (com és normal) és l’elegit i el pilot a protegir.

¿Volen més raons per entendre que Quartararo corre, ara sí, contra un equip de vuit pilots? Zarco va fer la volta ràpida, repeteixo, la volta ràpida de carrera, en el gir 19 (1.38.941 minuts), ¡just la volta en què va atrapar Bagnaia i es va situar ben enganxat a l’italià, en quarta posició! I, a partir d’aquí, anotin: 1.39.271, 1.39.940, 1.39.896….fins al 1.40.272 i 1.40.042 de les seves últimes dues voltes. És a dir, va arribar com un coet fins a Bagnaia, superant en el camí Márquez, i, tot just enganxar-se a la cua del líder de Ducati, va començar a rodar un segon més lent per volta.

No és estrany, doncs, que alguns mitjans de comunicació francesos critiquessin l’actitud del seu compatriota Johann Zarco, ja que un altre francès, Fabio Quartararo, és el líder, el campió i qui lluita amb Bagnaia pel títol. És més, molts missatges a les xarxes socials franceses suggereixen a Zarco que «si no pensa ajudar Quartararo, el que ha de fer és sol·licitar la nacionalitat italiana».

El ‘Diable’, desesperat

Notícies relacionades

Quartararo, que va abandonar Buriram (Tailàndia) sense parlar amb el seu equip tècnic, ni els enginyers de Yamaha, ni els tècnics de Michelin, ni tan sols els mitjans de comunicació, sap que ja se li ha esgotat el crèdit. O guanya i torna al podi o haurà de cedir el tron. Diumenge, expliquen, la seva moto no tenia adherència, ja que els pneumàtics van patir d’excés de pressió i li van arruïnar la carrera. Expliquen. Els va passar el mateix als seus companys de marca Franco Morbidelli i Cal Crutchlow. El 17è lloc del ‘Diable’ a Buriram és la seva segona pitjor classificació des que va debutar a MotoGP, el 2019.

Mundial de MotoGP, a falta de tres carreres (75 punts): 1. Fabio Quartararo (França, Yamaha), 291 punts; 2. ‘Pecco’ Bagnaia (Itàlia, Ducati), 217; 3. Aleix Espargaró (Espanya, Aprilia), 199; 4. Enea Bastianini (Itàlia, Ducati), 180 i 5. Jack Miller (Austràlia, Ducati), 179.

Temes:

Motos