LA FINAL DE COPA

La policia requisa samarretes grogues, estelades i pancartes independentistes

En aquesta ocasió no hi ha hagut una prohibició expressa d'impedir l'exhibició de les banderes

lmendiola43022656 madrid   21 04 2018   deportes    miembros de seguridad supe180421204128

lmendiola43022656 madrid 21 04 2018 deportes miembros de seguridad supe180421204128 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

La policia està sotmetent a un exhaustiu escorcoll els aficionats del Barcelona als diferents controls d'accés al Wanda Metropolitano i ha requisat centenars de samarretes grogues amb lemes com "Ara és l'hora", així com estelades i pancartes amb llegendes relatives a la llibertat dels presos polítics, en referència als polítics catalans en presó preventiva.

A pesar de tot, són nombrosos els símbols i els emblemes independentistes que estan sent desplegats a les grades de l'estadi de l'Atlètic de Madrid. Al llarg del dia també s'han produït diverses incautacions de banderes independentistes catalanes pel centre de la capital d'Espanya, on no s'han produït altercats dignes de consideració.

Recomanació de la RFEF

Notícies relacionades

Es dona la circumstància que en aquesta ocasió les estelades no han sigut prohibides expressament per la Delegació del Govern de Madrid, com sí que va passar en la final de Copa del 2016, disputada a l'estadi Vicente Calderón.

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va recomanar per a aquesta nova final que les estelades no fossin prohibides "per no inflamar més encara la delicada situació política que travessa Espanya".