Benzema reconeix haver participat en el xantatge sexual

Els investigadors han trobat "elements suficients" perquè el jugador, que ha passat la nit a la comissaria, sigui imputat

Karim Benzema, abans d’un partit de la selecció francesa. / EFE / GUILLAUME HORCAJUELO

Karim Benzema, abans d’un partit de la selecció francesa.
Karim Benzema i el seu advocat entren a la comissaria francesa on va ser detingut.

/

1
Es llegeix en minuts

Les coses es compliquen per a Karim Benzema. El davanter del Madrid ha reconegut haver participat en el xantatge al seu company de selecció Mathieu Valbuena amb un vídeo sexual, segons fonts pròximes a la investigació. El jugador ha abandonat cap a les nou del matí els locals de la Policia Judicial de Versalles, on ha passat la nit després de declarar durant tot dimecres, per ser presentat davant un magistrat al Palau de Justícia de la mateixa ciutat situada als afores de París.

El jutge decidirà en les pròximes hores la seva "eventual imputació", segons ha indicat la Fiscalia d'aquest Tribunal en un comunicat. Benzema també pot ser declarat "testimoni assistit", un estatus que no implica la imputació però que mantindria vinculat el jugador en el cas. Igualment, el jutge pot declarar la llibertat sense càrrecs. Però aquests dos últims supòsits semblen improbables donada la declaració del davanter davant la policia.

Un familiar de Benzema, arrestat dilluns i considerat l'enllaç entre el madridista i els presumptes xantatgistes, també compareixerà en les pròximes hores davant el jutge instructor de cara a la seva eventual imputació. Fonts judicials assenyalen que els investigadors han trobat "elements suficients" per justificar la presentació de Benzema davant el jutge, cosa que no van decidir el 13 d'octubre amb Djibril Cissé, que també va ser interrogat durant 12 hores per la policia judicial de Versalles abans de ser posat en llibertat sense càrrecs.

L'interrogatori

Notícies relacionades

Durant el seu interrogatori, el jugador del Madrid ha hagut d'aclarir si coneixia l'existència del vídeo sexual de Valbuena i si va actuar d'intermediari entre el centrecampista del Lió i els presumptes xantatgistes. Els investigadors consideren que Benzema va ser contactat per un amic del seu germà perquè demanés a Valbuena que pagués el rescat que li reclamaven. El madridista va parlar del cas amb Valbuena durant una concentració de la selecció francesa el 5 d'octubre.

Si es confirma, la imputació de Benzema en el cas pot tenir conseqüències en la selecció francesa, poques hores abans que el seleccionador, Didier Deschamps, anunciï la convocatòria per als dos pròxims amistosos de preparació per a l'Eurocopa de l'any que ve, en què França serà amfitriona. El jugador del Madrid es recupera d'una lesió, però Deschamps pot decidir, malgrat tot, no convocar-lo per aquest cas, ja que des del 2013 tots els internacionals firmen una carta de bona conducta necessària per a anar a l'equip nacional. A més, el cas pot enterbolir les relacions entre Benzema i Valbuena, dos jugadors clau en l'esquema de Deschamps.

Temes:

Reial Madrid