XABI ALONSO FALLA EL SEU LLANÇAMENT

El Wolfburg li guanya la Supercopa al Bayern de Guardiola als penals (5-4)

El trofeu se li segueix resistint al tècnic, que ja l'ha perdut tres vegades

Els jugadors del Wolfburg posen amb el trofeu de la Supercopa després de guanyar el Bayern als penals. / AFP / TOBIAS SCHWARZ

Pep Guardiola, tècnic del Bayern Munic, dóna instruccions als seus jugadors durant la final de la Supercopa d’Alemanya.

/

3

El Wolfsburg ha guanyat la Supercopa alemanya a l'imposar-se al Bayern Munic a la tanda de penals (5-4) després d'un 1-1 en el temps reglamentari. El Wolfsburg ha convertit els seus cinc xuts des dels 11 metres, mentre que pel Bayern ha fallat Xabi Alonso. La Supercopa alemanya segueix sent un títol que se li resisteix a Pep Guardiola, que l'ha perdut en tres ocasions, encara que en aquesta hi ha estat més a prop que mai.

El Bayern ha sigut el millor equip durant el temps reglamentari i ha encaixat l'empat al minut 88, en un partit de gran intensitat en què els dos equips han tingut moltes ocasions de gol. En el minut 8 s'ha donat una situació que reflectia amb claredat el ritme amb què s'estava jugant. Després d'un córner des de la banda dreta, Jerome Boateng ha estavellat un xut contra el pal en la que fins llavors ha sigut la millor de tres ocasions del Bayern.

El Wolfsburg ha respost amb un contraatac que ha obligat Manuel Neuer a sortir de la seva àrea per anticipar-se amb un cop de cap acrobàtic en tres quarts del camp davant el belga Kevin de Bruyne. Els dos equips han pitjat l'accelerador des del començament.

Del costat del Bayern, el brasiler Douglas Costa ha donat una excel·lent impressió i en els primers cinc minuts ha començat a fer patir el seu marcador Vierinha amb dues arribades per la banda esquerra. La primera ha sigut al minut 2, quan, després de guanyar-li l'esquena a Vierinha en una pilota llarga, el seu centre no ha pogut ser connectat per Robert Lewandowski. La segona ha tingut lloc abans del minut 5 i poc després ha arribat el xut al travesser de Boateng.

REACCIÓ DEL WOLFSBURG

A partir d'aquest moment el Wolfsburg ha començat a treure's de sobre el domini inicial del conjunt bavarès. Al minut 13 ha tingut la seva primera arribada, amb un remat desviat de Rafinha. Després, al 22, el croat Ivan Perisic ho ha intentat amb un remat des de la vora de l'àrea, que no ha sigut un problema per a Neuer, i amb un cop de cap lleugerament desviat al 25.

Al 26, Douglas Costa ha tornat a aparèixer amb una gran ocasió en què ha optat per tornar-li la pilota a Lewandowski, que no ha arribat, en lloc d'intentar ell mateix el remat a porta. La millor ocasió del primer temps per al Wolfsburg ha arribat en el minut 42, quan De Bruyne ha rematat desviat a porta buida des de la vora de l'àrea després de desfer-se de Neuer.

El gol del Bayern ha arribat a començament del segon temps, en el minut 49 per mitjà de Robben. Douglas Costa ha sigut una altra vegada un dels protagonistes de la jugada al llançar el centre que Robben ha convertit en el 0-1. El Wolbsburg ha intentat reaccionar i ha tingut arribades i ocasions. Al minut 58 Bas Dost ha tingut l'empat als seus peus després d'una gran passada de De Bruyne, però el seu remat ha anat de dret als punys de Neuer, que ja quatre minuts abans ha desviat a córner un cop de cap de Tim Klose.

L'empat ha arribat finalment en el 88 per mitjà del danès Niklas Bendter, que ha batut Neuer amb un remat dins de l'àrea petita, a centre de De Bruyne. A la tanda de penals, l'error d'Alonso al segon --Kuen Castell ha parat el xut amb un peu-- ha donat el trofeu al Wolfsburg.

Fitxa tècnica:Wolfsburg-1: Castell; Vierinha, Naldo, Klose, Rodríguez; Guillavogui, Arnold; Caligiuri (Schürrle, 63), De Bruyne, Perisic (Kruse, 70); Dost (Bendter, 70).

Bayern-1: Neuer; Lahm, Benatia, Boateng, Alaba; Thiago (Vidal, 74), Xabi Alonso; Robben, Müller (Götze, 83), Douglas Costa; Lewandowski (Rafinha, 72).

Gols: 0-1, min 49: Robben. 1-1, min 88: Bendter.

Penals (5-4): pel Wolfsburg han marcat Rodríguez, De Bruyne, Schürrle Kruse i Bendter. Pel Bayern han marcat Vidal, Robben, Lahm i Douglas Costa. Ha fallat Xabi Alonso.

Àrbitre: Marco Fritz. Ha amonestat Douglas Costa, Guillavogui, Naldo, Vidal.

Incidències: Supercopa alemanya disputada al Volkswagen Arena de Wolfsburg davant 30.000 espectadors. Els futbolistes del Bayern han jugat amb braçal negre per la mort de Stephan Beckenbauer, fill del president honorari del club, Franz Beckenbauer