TOUR DE FRANÇA

Froome: "És la victòria més gran de la meva vida"

Contador, que ha acabat sisè al Mont Ventoux, recorda que "el Tour no acaba fins a París"

Chris Froome, vestit de groc al podi del Mont Ventoux.

Chris Froome, vestit de groc al podi del Mont Ventoux. / JOEL SAGET (AFP)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Vaison la Romaine (Enviat especial)

"És la victòria més gran de la meva vida, un cim històric en què han guanyat els més grans". Així ha definit el ciclista britànic Chris Froome el seutriomf en la 15a etapa del Tour, amb la meta al cim del Mont Ventoux. "Aquesta etapa és un somni, guanyar aquí és increïble, amb tanta gent animant a la cuneta", ha afegit el ciclista de l'Skyi líder de la ronda francesa.

L'esforç de Froome, que amb la seva victòria ha emulat el belgaEddy Merckx --fins ara l'únic que havia guanyat a la 'muntanya pelada' vestit de groc, el 1970--, ha estat enorme. Tant, que fins i totha necessitat oxigen a l'acabarl'etapa, a més de 1.900 metres d'altura. "Crec que és la primera vegada que necessito oxigen, però és una cosa normal, ja que he donat el màxim i tenia problemes per respirar. Amb l'oxigen tot s'ha normalitzat en uns segons", ha explicat.

El ciclista ha assegurat que no s'havia marcat com a objectiu guanyar a la mítica muntanya, però sí augmentar l'avantatge respecto als seus principals rivals a la general. "El meu objectiu era guanyar una mica de temps, però no pensava guanyar l'etapa, creia que ho fariaNairo Quintana. Però en els dos últims quilòmetres ha perdut força de cames i jo he fet la meva carrera al màxim per aconseguir el màxim avantatge possible", ha assenyalat.

Més avantatge

Notícies relacionades

Froome es troba ara a 4.14 de l'holandèsBauke Mollema (Belkin) i a 4.25 de l'espanyolAlberto Contador (Saxo). Malgrat això, el madrileny, que ha acabat sisè, no dóna per perdut el Tour. "Froome és molt superior a tothom a la muntanya. Ho va demostrar als Pirineus i de nou al Ventoux. He fet el que he pogut", ha declarat Contador d'esprés d'acabar l'etapa.

"Jo he vingut per guanyar, però en cada duel Froome mostra una gran fortalesa i m'agafa temps", ha admès el cap de files delSaxo, que no es planteja encara conquistar la segona plaça. "Ara mateix és secundària, encara no valoro quina posició puc ocupar. Ja veurem què passa, la carrera continua i el Tour no s'acaba fins a París", ha dit.