TOUR DE FRANÇA

Froome posa el peu a la Lluna

El britànic es fa encara més fort amb una victòria al Ventoux, seguit pels espanyols Nieve, Purito i Contador

Chris Froome, en ple ascens del Ventoux.

Chris Froome, en ple ascens del Ventoux. / JEFF PACHOUD (EFE)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Vaison la Romaine (Enviat especial)

Chris Froome ha conquistat aquesta tarda la Lluna, una més de les denominacions que té una de les muntanyes més belles del planeta Terra, elMont Ventoux, amb el seu paisatge sense flora, testimoni del desastre ecològic del Renaixement, quan es van tallar tots els arbres del cim per a satisfacció de les navilieres de l'època.

El britànic ha enfortit el seumallot groc amb atacs secs, no gaire estètics, però d'una potència infinita. Ha atacat a set quilòmetres i només li ha respostAlberto Contador, però, poc després, amb un altre demarratge letal, s'ha desfet del madrileny, que a quatre quilòmetres per al cim cedia 30 segons.

Nairo Quintana, protagonista

El protagonista de l'etapa ha estatNairo Quintana, amb un atac llunyà, a 13,5 quilòmetres del cim. Capturat perFroome a cinc quilòmetres de l'arribada, per al debat quedarà si el jove colombià delMovistar, que ha recuperat el jersei blanc, el que distingeix el líder dels menors de 25 anys, ha fet bé o no col·laborant amb el britànic. Sugui com sigui, amb la segona i la tercera plaça (Bauke Mollema iContador) gairebé empatats a temps,Froome ha recuperat el temps perdut en l'ofensiva delSaxo Tinkoff del divendres.Mollema es troba a 4.14 minuts, iContador, a 4.25.

Notícies relacionades

Al Ventoux,Quintana ha entrat en segona posició, mentre queMikel Nieve iPurito Rodríguez s'han jugat a l'esprint la tercera posició.Contador ha estat sisè amb l'escorta del seu ajudant txecRoman Kreuziger.

Aquest dilluns tornen a descansar els corredors a la Provença. Dimarts es reprèn el Tour amb una setmana fortíssima, impressionant, dura de veritat, amb un líder sòlid però amb terreny perquè encara passin coses en aquesta 'grande boucle'. Valguin les paraules deContador des del Ventoux: "Froome és molt superior, però per a mi el segon lloc és secundari, ja que el Tour no s'acaba fins a París".