Als 54 ANYS

Mor d'un infart l'entrenador Manolo Preciado

Havia de ser presentat aquest divendres com a nou entrenador del Vila-real

Manuel Preciado, en una imatge d’arxiu, a Gijón.

Manuel Preciado, en una imatge d’arxiu, a Gijón. / J.L.Cereijido (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Als54 anys i quan estava a punt de ser presentat com a nou entrenador del Vila-real (havia de ser demà a les 12.30 del migdia),Manolo Preciado, un dels tècnics més carismàtics del futbol espanyol, ha mort. Va tenir, segons les primeres informacions, un infart que va acabar amb la seva vida, segons ha confirmat l'Sporting de Gijón, club que va entrenar les últimes cinc temporades, a la seva web oficial.

Va ser allà, a Astúries, on Preciado va construir la seva llegenda dirigint el club blanc-i-vermell durant cinc temporades, des que el 2008 va fer pujar l'equip a Primera Divisió, fins que va serdestituït aquesta mateixa campanya, el febrer passat, per evitar el descens a Segona Divisió. Va entrar Javier Clemente per Preciado, però l'Sporting va acabar a Segona. I ara, quan s'havia oficialitzat l'acord amb el Vila-real (dimecres), i havia de ser presentat demà amb l'objectiu de tornar el submarí groc a Primera Divisió --com abans va fer amb el Llevant i l'Sporting-- ha mort.

Notícies relacionades

Després d'entrenar el Racing, el Llevant, el Múrcia i l'Sporting, havia construït una poderosa personalitat, ple d'un magnetisme especial, convertit en un delsgrans referents dels entrenadors de la Lliga pel seu treball, sempre en condicions precàries, per la sevaenergia, superant diversoscops familiars, com la mort de la seva dona, fill i pare en tràgiques circumstàncies.

La seva dona va morir el 2002 per un càncer de pell, el seu fill de 15 anys va morir el 2004 per un accident de moto i el seu pare el 2011 atropellat de la forma més inversemblant quan ajudaven un cotxe que s'havia quedat sense bateria. "La vida m'ha donat cops molt forts. Podria haver-me fet vulnerable i acabar engegant-me un tret, o podria mirar al cel i créixer. Prefereixo la segona opció", va argumentar sempre Preciado, que va morir d'un infart a València on es trobava preparant la seva presentació com a nou entrenador del Vila-real, prevista per demà. El futbol i la pilota han deixat de somriure. Preciado ja no hi és.