Vulnerables

Detenen una dona a Esplugues per estafar i robar quatre avis

La detinguda va espiar els codis bancaris de persones grans, els va sostreure la cartera sense que se n’adonessin i els va robar diners retirant-lo dels seus comptes

Detenen una dona a Esplugues per estafar i robar quatre avis

Mossos d'Esquadra

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts passat, 21 de febrer, una dona de 40 anys que, almenys en quatre ocasions, va espiar els codis bancaris de persones grans, els va sostreure la cartera sense que se n’adonessin i els va robar diners retirant-los dels seus comptes.

La investigació va començar al novembre quan els investigadors van tenir coneixement de diversos furts i estafes a persones grans, a la sortida d’entitats bancàries al municipi d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat).

Els investigadors van comprovar que el modus operandi sempre era el mateix i que podria tractar-se de la mateixa persona.

L’autora feia vigilància als entorns de les entitats bancàries on buscava les seves possibles víctimes, persones d’edat avançada i especialment vulnerables amb poca mobilitat.

L’estafadora s’acostava a les seves víctimes mentre treien diners dels caixers automàtics amb la intenció d’observar el codi d’identificació personal de les seves targetes i posteriorment, a la sortida del banc, les seguia fins a aconseguir robar-los el moneder o la targeta.

Finalment, anava a l’entitat bancària més pròxima on treia del compte corrent de la víctima la màxima quantitat de diners.

Gràcies a les imatges gravades per les càmeres de seguretat i a la col·laboració amb la resta d’unitats d’investigació del territori, els agents van comprovar que la persona investigada, una dona amb antecedents, podria estar implicada en altres fets de la mateixa naturalesa en diferents municipis pròxims.

Finalment, el 21 de febrer, agents de Sant Boi que patrullaven per les zones comercials i entitats bancàries del municipi van localitzar i van detenir la persona investigada quan buscava una nova víctima.

Notícies relacionades

A la detinguda se l’acusa de quatre estafes comeses a Esplugues de Llobregat i una cinquena a Sant Boi de Llobregat. L’arrestada va passar a disposició judicial i el jutge d’instrucció va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Més notícies del Baix Llobregat a l’edició local d’EL PERIÓDICO