Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Tan important és superar un càncer com mantenir una certa qualitat de vida"

zentauroepp38980849 cancer170620192036

zentauroepp38980849 cancer170620192036

El 31 de maig s'acaba la Setmana Europea de Lluita contra el Càncer i se suposa que servirà perquè els estats dediquin més recursos a investigació, atenció i tractament de les persones afectades d'una malaltia que va augmentant dia a dia i a edats més primerenques.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

D'altra banda, sorprèn la notícia que al nostre país es volen retallar les funcions presencials dels CAP per dedicar més esforç a l'atenció 'online'. Precisament, és a les visites físiques del malalt a aquests centres quan el metge pot descobrir indicis precoços de tumors malignes i derivar-lo als especialistes amb millors garanties d'èxit. Amb l'atenció 'online', molts d'aquests diagnòstics no es donaran i potser el càncer es descobrirà massa tard.

Un altre tema molt important i força oblidat és dedicar atenció i mitjans públics als efectes secundaris molt invalidants de la cirurgia, quimio i radioteràpia. Són tractaments molt cars -ara com ara, no entren a la sanitat pública- però necessaris perquè els malalts puguin seguir portant una existència digna i més còmoda.

Tan important és superar el càncer com poder continuar tenint una certa qualitat de vida.

Participacions delslectors

Mésdebats