Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Exposició 'Rodin-Maillol face à face' a Perpinyà: Què té de particular l'estètica de cadascun

zentauroepp40486466 barcelona  10 10 2017  icult  inaguracion expo rodin  foto  171010164448

zentauroepp40486466 barcelona 10 10 2017 icult inaguracion expo rodin foto 171010164448 / Carlos Valbuena Junquera

El Museu d'Art Jacint Rigau de Perpinyà mostra l'exposició 'Rodin-Maillol face à face', fins al 3 de novembre.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Dos escultors cabdals en la història de l'art, tot i que els separaven vint anys, sent més gran Rodin que Maillol, van admirar-se mútuament.

L'exposició contraposa l'obra gràfica i l'escultura de tots dos, a través d'obres que vénen del Museu Rodin i del Museu Maillol. El fet de veure l'obra d'un artista al costat de la de l'altre et fa contemplar i ressaltar allò que té de particular l'estètica de cadascun. El tema és el mateix, el cos femení o el cos masculí; però si Maillol treballa més la textura i el volum d'una forma més suau com tot un cos ple de bellesa, a Rodin li interessen més les formes anguloses i extremes que mostren l'anatomia dels cossos per reforçar-hi més la seva força interior.

També en aquest museu hi ha l'exposició temporal de ceràmica esmaltada de l'artista Muriel Persil. Amb el títol 'Le chant d'Ophélie', mostra l'Ofèlia plena de flors sobre l'aigua. A més d'altres obres plenes de flors de bells colors.

Participacions delslectors

Mésdebats