Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Els trastorns mentals i la nova psiquiatria

Presentació dels resultats amb els doctors Joan Molet, Iluminada Corripio i Enric Alvarez a l’Hospital de Sant Pau

Presentació dels resultats amb els doctors Joan Molet, Iluminada Corripio i Enric Alvarez a l’Hospital de Sant Pau / RICARD FADRIQUE

L'esquizofrènia i altres trastorns mentals són considerats per l'OMS malalties cròniques que actualment es tracten farmacològicament a través de psicoteràpia i rehabilitació comunitària. S'estima que el 30% dels pacients té una bona recuperació, un 20% té una recuperació regular i el 50% roman amb dificultats al llarg de tota la seva vida.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Alguns doctors afirmen que aquesta malaltia mai tindrà cura perquè creuen que mai es resoldrà l'aspecte bioquímic, mentre que altres especialistes més positius i atrevits presumeixen públicament d'haver curat bona part dels pacients. La nova psiquiatria, en canvi, és més optimista respecte a la possibilitat de curació dels pacients amb trastorns mentals.

Aquestes malalties avui considerades greus tinc l'esperança que deixaran de ser-ho aviat perquè la indústria farmacèutica tindrà dos competidors: la robòtica i el sector tecnològic, que de fet ja està fent passos importants i nous descobriments.

Els hospitals públics estan en un estat precari, la llista d'espera cada cop és més llarga i per aquest motiu no es pot parlar de curació. El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya hauria de promoure una nova llei amb l'objectiu de prioritzar la curació del pacient mirant d'assignar un límit de pacients per cada doctor i també millorar les condicions dels hospitals i modernitzar-los constantment per convertint-los en espais cada cop més acollidors.

Participacions delslectors

Mésdebats