Míting a Barcelona

Turull assegura que les municipals del maig també van sobre la independència

«Si hi ha un bon maig hi pot haver un bon octubre», defensa el secretari general de Junts per Catalunya

Turull assegura que les municipals del maig també van sobre la independència

ACN

1
Es llegeix en minuts
EFE

El secretari general de JxCat, Jordi Turull, ha afirmat aquest dissabte que les pròximes eleccions municipals del mes de maig també són uns comicis per dir «sí a la independència». Així ho ha dit durant la seva intervenció en les jornades municipalistes de JxCat a les comarques de la Catalunya central, que se celebren a Sallent (Barcelona).

«Les municipals van primer del que es juga cada municipi, però també, davant tots aquests que diuen que ens tenen agenollats, com que nosaltres no tenim policia patriòtica ni clavegueres, també és una manera de dir ‘no’ a totes aquestes pràctiques i ‘sí’ a la independència. És la nostra millor resposta», ha assegurat el líder de Junts.

El vot a JxCat a les municipals, ha indicat Turull, és un vot «que val dues coses»: per un «model de país» de «servei per a tothom» i per donar força al projecte independentista, ja que «si hi ha un bon maig hi pot haver un bon octubre».

Reivindica Puigdemont

Notícies relacionades

D’altra banda, Turull ha reivindicat la tasca i l’actitud de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont quan es compleixen cinc anys de la seva detenció a Schleswig-Holstein (Alemanya). Turull ha elogiat el «coratge» de Puigdemont i l’ha contraposat a l’actitud «d’algun altre» davant «les mentides» de l’exministre de l’Interior Juan Ignacio Zoido, en una referència clara la president de la Generalitat, Pere Aragonès, tot i que sense esmentar-lo explícitament.

El secretari general de Junts també ha carregat durament contra el Govern arran de la polèmica sobre la construcció d’una nova residència a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) i per la falta de consens a l’hora de gestionar els decrets: «Es diuen que són el 80% quan tenen el 80% del país en contra». «Si fa falta una residència, la farem. Però no en funció de si ens voten o no», ha dit Turull en al·lusió al conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. I ha emplaçat els candidats de JxCat que no s’autoerigeixin com a «representants del 80%» de la ciutadania: «Ens hem d’erigir com a servidors del 100%», ha resolt.