Investigació sobre les superilles

Colau defensa les superilles davant la investigació del jutge: «Fan una ciutat més feminista»

  • Davant la investigació d’un jutjat per delicte urbanístic, l’alcaldessa manté la seva proposta de model urbanístic

Colau defensa les superilles davant la investigació del jutge: «Fan una ciutat més feminista»

Aina Martí / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona i candidata dels comuns, Ada Colau, ha defensat les superilles no només com una mesura contra la crisi climàtica i la contaminació: «Serveixen per fer una ciutat més feminista». És el que ha dit l’alcaldessa després de fer-se públic que un jutjat ha admès a tràmit una querella contra ella i la tinenta d’alcaldia d’urbanisme, Janet Sanz. Les acusen de delicte urbanístic i de malversació per les superilles a l’Eixample.

Colau ha aprofitat per defensar el model: «Des de l’urbanisme i el model de ciutat podem oferir espais comunitaris que siguin contrahegemònics, perquè el model actual és molt violent».

Ho ha dit en l’acte del seu partit ‘Feminismes compartits’, en què la candidata ha mantingut la seva aposta ferma per reduir cotxes a la ciutat: «Necessitem generar un espai més pacificat i tenir més vida al carrer».

Notícies relacionades

«Aquesta mirada feminista de l’urbanisme pot contribuir a generar espais on els veïns es coneguin i es plantegin preguntes», reflexiona Colau. Segons ella, en el model tradicional d’urbanisme els infants reben ‘inputs’ molt violents, per la qual cosa després no la sorprèn que proliferi el ‘bullying’.

«Necessitem espais saludables en tots els sentits. En els físics i també en les dinàmiques de relacions», ha subratllat.