Cita amb les urnes a Catalunya

Els candidats al 14-F es retreuen errors en la gestió de la pandèmia

Tots han coincidit en la necessitat de millorar la sanitat pública dotant-la de més recursos

Els candidats al 14-F es retreuen errors en la gestió de la pandèmia
2
Es llegeix en minuts

Els candidats a les eleccions catalanes del 14 de febrer s’han retret aquest divendres els errors que creuen que han comès tant els partits al Govern espanyol com al Govern en la gestió de la pandèmia, i han instat a millorar el sistema públic de salut, en el marc de la campanya de vacunació. En el debat celebrat aquest divendres a SER Catalunya, el candidat del PSC, Salvador Illa, ha retret a la candidata de Junts, Laura Borràs, que no votessin a favor al Congrés de les pròrrogues de l’estat d’alarma, i li demana fer autocrítica: «El que demanava aquí [a Catalunya] votava que ‘no’ al Congrés».

Borràs s’ha reafirmat en el seu ‘no’ perquè, segons el seu parer, el model d’Illa no és bo per a Catalunya: «Vam dir i direm que no amb molta fermesa, perquè no contribuirem al que han fet, que és desassistir la població», i ha afirmat que a Catalunya la recepta és més la de l’expresident Quim Torra que no la d’Illa, ha dit textualment, i el socialista li ha replicat que Torra és el passat.

Per la seva banda, el candidat d’ERC, Pere Aragonès, ha defensat que per millorar el sistema sanitari es necessiten més recursos, que Catalunya els té i els genera, però no els administra, en les seves paraules, i ha respost a les crítiques de la candidata dels comuns, Jéssica Albiach, sobre la vacunació dient que «no és honest plantejar dubtes». Així s’ha expressat després que Albiach hagi dit que la primera setmana de vacunació no va anar bé, a més d’haver plantejat desprivatitzar la sanitat i aclarir el sistema, perquè creu que ara mateix el sector «públic, el privat, el concertat i l’externalitzat està tot barrejat».

La candidata de la CUP, Dolors Sabater, ha retret a Albiach que estigui fent propostes de desprivatitzar la salut i que en canvi estigui sostenint un Govern que fa tot el contrari, segons ella: «¿Illa ho diu? ¿A quin preu? ¿Com és que no l’hem vist a tenir més recursos?».

Notícies relacionades

La candidata del PDECat, Àngels Chacón, ha retret a Illa que hagi descartat que en la vacunació puguin participar les farmàcies per argumentar que s’ha de fer en un entorn mèdic: «Creure que els farmacèutics no són professionals, que no són seriosos o no tenen responsabilitat integrada en la seva manera de fer, crec que no toca».

Per la seva banda, el candidat de Cs, Carlos Carrizosa, ha criticat que la Generalitat destinés diners per al procés independentista que, segons el seu parer, es podrien destinar a sanitat, i ha censurat a Illa i a Albiach posar per sobre «el model ideològic a l’eficàcia» a l’hora de fer col·laboració publico-privada per a tests i vacunació.