Membres de meses electorals de Catalunya es mobilitzen pel dret a la salut

Un grup s’organitza a través de Telegram per portar la seva denúncia al Síndic de Greuges

GRAF6029. MADRID, 10/11/2019.- Un elector deposita el sobre con las papeletas en una urna en el CEIP Ortega y Gasset de Madrid para las elecciones generales en las que millones de españoles con derecho al voto eligen de nuevo a sus representantes en el Congreso y en el Senado. EFE/David Fernández

GRAF6029. MADRID, 10/11/2019.- Un elector deposita el sobre con las papeletas en una urna en el CEIP Ortega y Gasset de Madrid para las elecciones generales en las que millones de españoles con derecho al voto eligen de nuevo a sus representantes en el Congreso y en el Senado. EFE/David Fernández / David Fernandez (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Centenars de persones a qui ja s’ha comunicat que han d’anar a una mesa electoral per a les eleccions catalanes s’estan mobilitzant per enviar una carta al Síndic de Greuges i denunciar que s’està vulnerant el seu dret a la salut. A més de mobilitzar-se a través de Twitter, han creat un grup de Telegram, #NOasermembremesa2021 per organitzar-se, que ja voreja el miler de seguidors.

Els signants de la carta recorden que des de l’inici de la pandèmia han hagut de complir totes les «obligacions i recomanacions sanitàries» ordenades per l’Administració, com per exemple la distància social, la mascareta, el confinament o el teletreball. Ara, no obstant, les «80.000 persones» designades per formar meses es veuen «obligades per la mateixa Administració pública a incomplir totes aquestes directrius».

Els signants de la carta lamenten haver d’estar «més de 12 hores en un local tancat» en «plena tercera onada» en contacte amb «centenars de persones», amb una franja horària per «rebre positius» i contactes estrets que «la mateixa Administració» obliga a fer quarantena.

Recelen, també, de les mesures de seguretat que proposa l’Administració, com per exemple la distribució d’epis, o del fet que molts locals seran els habituals d’altres conteses electorals, «petits» i «sense la ventilació necessària».

«Alt risc»

Notícies relacionades

Per tot això consideren que estan davant una situació «d’alt risc» per a la seva salut i la de les seves famílies, «sense cap tipus de defensa», i recorden que no presentar-se a la mesa pot comportar «penes de presó i multes bastant elevades».

Davant això, els signants de la missiva opinen que les administracions públiques infringeixen el seu «dret fonamental» a la salut recollit a la Constitució espanyola.