Camí de les urnes

El Govern permetrà trencar el confinament municipal per acudir a mítings electorals

  • Budó justifica la mesura per preservar el dret de participació política

1
Es llegeix en minuts

Els catalans, que des del 7 de gener passat només poden sortir de la seva localitat de residència per motius molt justificats, podran trencar aquest confinament municipal durant la pròxima de les eleccions del 14 de febrer per assistir a actes i mítings de partits. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha confirmat que aquesta és una de les excepcions que figuren en la declaració autoresponsable que la Generalitat obliga a firmar aquelles persones que han d’abandonar la seva població per alguna raó.

Budó ha justificat aquesta mesura en la necessitat de preservar el dret a la participació política malgrat la pandèmia de Covid-19 i això inclou l’assistència a actes polítics que ja estaran dissenyats «per garantir les distàncies, els aforaments i totes les mesures de seguretat». «Aquests actes i mítings seran reduïts i amb molta presència telemàtica», ha remarcat, alhora que ha considerat «un dret fonamental» l’assistència a aquests esdeveniments.

Dades i escrutini

Notícies relacionades

Sobre la celebració de les eleccions del 14-F, i de cara a les garanties sanitàries, el Govern habilitarà un pavelló de la Fira de Barcelona per organitzar la recollida de dades i l’escrutini. També s’ha aprovat un contracte de subministrament per valor de 6,2 milions d’euros per a obres, serveis i subministraments imprescindibles per a la jornada electoral, entre els quals l’enviament de la tramitació única de sobres i paperetes de les candidatures als domicilis dels votants. 

La setmana vinent el Govern decidirà si es reforcen les mesures de restricció vigents en relació amb la pandèmia. La portaveu en tot moment ha assegurat que existeix un pla d’actuacions per garantir la votació del 14-F amb prou garanties mitjançant una actuació de protecció sobre les persones de la mesa electoral i el pla de votació en franges horàries.