El Govern ja controla un 7% de Telefónica a l’invertir-hi 1.600 milions

La SEPI confirma que entrarà en el consell de la companyia i que ha proposat com a conseller un economista afí a Sánchez

El Govern ja controla un 7% de Telefónica a l’invertir-hi 1.600 milions

Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts
David Page

El Govern accelera encara més la seva escalada en l’accionariat de Telefónica. La Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), el hòlding públic dependent del Ministeri d’Hisenda, continua amb la compra d’accions de la teleco i ha confirmat que ja controla més d’un 7% de les accions de la companyia, després d’invertir-hi més de 1.600 milions d’euros, en el marc de l’estratègia de l’Executiu de blindar l’espanyolitat i l’autonomia del grup de telecomunicacions i contrarestar l’entrada de l’Aràbia Saudita en l’accionariat del grup espanyol.

La SEPI ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el supervisor espanyol, haver superat el llindar del 7% tot i que la regulació espanyola no l’obligava a transmetre’l, però ho ha fet de manera voluntària per evitar una "asimetria en la informació" perquè ja havia traslladat aquesta informació a la SEC, el supervisor borsari dels Estats Units.

Notícies relacionades

Injecció pressupostària

El hòlding estatal ha informat a la SEC nord-americana que compta ja amb més 407 milions d’accions –representatives en concret d’un 7,079% del capital– per les quals ha pagat un preu mitjà de 3,973 euros per acció, cosa que implica un desemborsament total fins ara de 1.617 milions d’euros. El Ministeri d’Hisenda, de moment, només ha reconegut oficialment haver realitzat una injecció pressupostària de 1.000 milions d’euros a la SEPI per executar les compres d’accions de Telefónica.

Temes:

Govern Espanyol