El City de Guardiola guanya la quarta Premier consecutiva

El campió és una bèstia insaciable: aconsegueix el que mai havia aconseguit cap club. El 3-1 contra el West Ham corrobora un nou èxit de l’entrenador català.

Haaland i Guardiola celebren el títol aconseguit pel City. | DAVE THOMPSON/ AP

Haaland i Guardiola celebren el títol aconseguit pel City. | DAVE THOMPSON/ AP

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

El Manchester City de Pep Guardiola és com una bèstia insaciable. No deixa ni un mos per als altres. Aquest diumenge es va emportar una nova Premier i ja en porta quatre de consecutives, tot un esdeveniment perquè cap club ho havia aconseguit mai. Necessitava guanyar a l’Etihad al West Ham davant els seus, que van pintar de blau l’estadi, i va portar a col·lació la voracitat que se li pressuposava. Un concloent 3-1 va posar en marxa la festa a Manchester, que és anual des que disfruten del tècnic català.

Són quatre Premier seguides i sis de les últimes set per a l’equip que dirigeix Guardiola, el més insaciable, exigent i ambiciós dels entrenadors, a part del més decisiu. Fa vuit temporades que és a Manchester, el doble que a Barcelona, i ha instal·lat el club cityzen al lloc que en el passat llunyà van ocupar el Manchester United i el Liverpool: el tron indiscutit, el referent absolut. Domina sense fissures la lliga anglesa. En el palmarès històric del City figuren ara 10 campionats de Lliga.

Guardiola, molt somrient i aclamat durant les celebracions sobre la gespa de l’Etihad, acumula 38 títols en la seva carrera com a entrenador. Una bèstia competitiva, a part d’un geni. "Quan em vaig mudar aquí, si algú m’hagués dit que guanyaria sis lligues en set temporades, diria que estava boig, de cap manera. Ara és la nostra època", va afirmar.

Foden obre la veda

La Premier va arribar a l’última jornada amb l’Arsenal de Mikel Arteta bufant al clatell del City. No obstant, el campió va saltar a la gespa a aixafar el West Ham. Només li valia la victòria per dependre de si mateix i Foden, el futbolista més en forma aquest curs, va treure l’arpa als dos minuts i va tornar a fer-ho una estoneta després: 19 gols en 35 partits.

Va ser un monòleg (es va arribar al 83% de possessió) fins que l’equip londinenc va retallar diferències abans del descans, cosa que va animar la tarda i va indignar Guardiola, que va passar de la placidesa a l’agitació momentània. Rodri va tornar a calmar les aigües al cap de poc d’iniciar-se la segona part després que el City maregés el West Ham amb el seu joc combinatiu (m. 59). Celebració màxima a l’Etihad, amb invasió de camp inclosa. "És molt difícil expressar amb paraules el que hem fet. Cap equip ho ha fet mai i pots veure el que significa per als aficionats i per a nosaltres. Hem treballat tot l’any per a aquest moment. Ara podem dir que som el primer equip a guanyar quatre lligues seguides", va manifestar Foden eufòric, anomenat The Sniper (el franctirador), per la seva facilitat per obrir el marcador. "Mai m’avorreixo de guanyar, sempre vols aquest sentiment. Vull continuar guanyant tant com pugui", va assegurar.

Notícies relacionades

"La sensació és tan increïble com en el primer títol. Treballem molt dur per aconseguir-ho i fer una cosa històrica és grandiós", va aportar Kevin De Bruyne, que ha tingut un any dur amb les lesions. "Els marges són molt petits. Vam guanyar dues vegades el Liverpool per un punt i ara l’Arsenal per dos. Estem molt, molt orgullosos", va remarcar Bernardo Silva.

L’Arsenal, per la seva banda, va aconseguir batre l’Everton (2-1) amb patiment. No hi va haver festa a Londres, tot i que sí un reconeixement per part dels seguidors. "Els vam posar pressió, però és un equip increïble", va dir Arteta sobre el City. Sí que es va viure una festa, de comiat, a Liverpool. Adeu a Jürgen Klopp després de nou campanyes amb un brutal homenatge a les grades per al carismàtic tècnic.