Sorloth alerta el Reial Madrid per a la Champions

El Vila-real iguala un 1-4 amb quatre gols del noruec, un perfil similar al de Füllkrug, l’ariet del Dortmund, rival dels blancs en la final europea.

Andriy Lunin anima a sus compañeros tras una intervención.

Andriy Lunin anima a sus compañeros tras una intervención. / Carl Recine / Reuters

3
Es llegeix en minuts

El normal en un Vila-real-Reial Madrid, a hores d’ara de la temporada i sense res en joc, és que els dos equips optessin per la política de no agressió. Però el futbol, tot i que sigui un esport col·lectiu, és la suma d’individualitats. Algunes tan potents com les d’Alexander Sorloth, decidit a ser el Pitxitxi de la Lliga després del seu pòquer davant el bloc d’Ancelotti (4-4). Va aconseguir superar el rendiment de Arda Güler, un jove dotat d’una inusual letalitat, i de passada va mostrar el camí del Dortmund.

El Vila-real i el finalista alemany de Champions comparteixen el groc com a color fonamental, però també que en el seu sistema té molta importància un davanter de referència. En l’equip de Terzic aquesta funció l’exerceix Niclas Füllkrug, un "tanc" de tota la vida que ha sigut clau en la classificació per a la final de la Champions.

Esgotament de Lunin

L’internacional germànic veurà el partit de La Cerámica un parell de vegades amb l’objectiu de mimetitzar els moviments de Sorloth. El seu va ser molt més que èxit golejador. Cada baixada, una ocasió. Cada situació guanyat, un intent a favor del Vila-real, que va orbitar al voltant del seu cap. El treball del noruec va ser exemplar, al nivell de la seva temporada, tot i que els seus números no siguin de la mida dels que presenta el seu compatriota, l’extraterrestre Haaland. Però la seva influència ha sigut superior a la del davanter del Manchester City.

Sorloth va treure el cap en una primera part letal del Reial Madrid. Semblava un simple exercici per als números que ja resoldria en l’última jornada. Era el primer dels quatre que afegiria a un compte que suma 23 anotacions, dues més que Dovbyk, en una lluita per ser el màxim golejador que torna a estar lluny dels combats surrealistes d’abans entre Messi i Cristiano. Després de l’1-4 amb el qual el Reial Madrid se’n va anar al descans, amb doblet de Güler, a més dels gols de Lucas Vázquez i Joselu, els d’Ancelotti no s’imaginaven la sortida en bloc del Vila-real.

Sorloth estava rodant la seva pel·lícula contra un Lunin que mostrava símbols d’esgotament, ara que sap que està complint els seus últims serveis després d’una temporada memorable. Courtois serà titular a Wembley. No ho seran alguns dels que es van lluir davant el Vila-real, i menys aquells que, com Militao, van deixar en evidència que encara estan lluny del seu nivell.

El central brasiler es va veure àmpliament superat per Sorloth i Rüdiger directament va evitar córrer més riscos del compte. En ple descontrol, la millor notícia per als blancs va tornar a ser Güler. El jove turc va tenir un inici dur per les lesions, però ja suma sis gols en sis xuts, una eficàcia que és gairebé insuperable.

El Cadis, a Segona

Notícies relacionades

La quota del descens va quedar ahir completa. Almeria i Granada van ser els primers a caure i el Cadis es va convertir en el tercer damnificat després d’empatar a casa davant Las Palmas (0-0). L’equip groc necessitava guanyar per arribar amb vida a l’última jornada, però es va encallar al seu estadi i va certificar el seu descens a Segona quatre anys després del seu últim ascens.

El drama del Cadis va contrastar amb l’alegria del seu rival, que es va assegurar la permanència, igual que Celta, Rayo Vallecano i Mallorca. En un altre partit destacat de la jornada, la Reial Societat va guanyar al Villamarín i es va assegurar el sisè lloc. Els bascos jugaran la pròxima Europa League, mentre que el Betis disputarà la Conference. El Vila-real es queda fora d’Europa.