Prestacions

L’ajuda de 115 euros per als pares que no arriben a final de mes: els requisits

L’ajuda de 115 euros per als pares que no arriben a final de mes: els requisits
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El complement d’ajuda per a la infància (CAPI) és un extra que perceben tots aquells beneficiaris de l’ingrés mínim vital (IMV) amb fills menors al seu càrrec sense necessitat de sol·licitar-ho a part, però a què també poden tenir accés altres ciutadans amb ingressos baixos. Això sí, s’han de complir certs requisits.

El complement, inclòs dins d’un pla de lluita contra la pobresa infantil, varia segons el nombre de menors d’edat que formen part de la unitat familiar de baixos ingressos i de les seves corresponents edats. Així, per nen de fins a tres anys s’atorguen 115 euros mensuals; 80,5 euros per cada petit d’entre 3 i 6 anys i 57,5 euros al mes per cada fill d’entre 6 i 18 anys.

Notícies relacionades

Qui compleixi tots els requisits que li permetin beneficiar-se de l’IMV no haurà de presentar més documentació ni fer cap instància perquè directament se li apliqui l’esmentat complement. També els beneficiaris de la prestació de protecció familiar (ajuda dels punts) amb fills menors a càrrec, amb o sense discapacitat inferior al 33%, disfrutaran directament d’aquest extra, el qual se li reconeix d’ofici.

La resta de persones amb baixos ingressos que podrien poder cobrar el complement hauran d’acreditar que no sobrepassen certs límits sobre ingressos, patrimoni net i test d’actius: el 300% de la renda garantida de l’IMV per al seu tipus de llar, el 150% del llindar de patrimoni net corresponent al seu tipus de llar i no sobrepassar sis vegades la renda garantida per a un individu.