Galán: "Valem més que totes les energètiques espanyoles juntes"

Galán: "Valem més que totes les energètiques espanyoles juntes"

Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El president d’Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, va presumir de la seva gestió al capdavant de l’energètica en les últimes dècades, que ha portat el grup a "estar en màxims històrics de capitalització". "Si fa 24 anys algú m’hagués dit que aquesta empresa valdria 80.000 milions, no ho hauria cregut. Valem més que totes les energètiques espanyoles juntes", va celebrar ahir durant la seva intervenció en la junta d’accionistes.

Notícies relacionades

El dirigent va agrair especialment el "suport indiscutible" del xeic qatarià Abdullah bin Mohammed bin Saud al-Thani, que es va desplaçar fins a Bilbao per participar en la trobada. El fons sobirà qatarià, l’Autoritat d’Inversions de Qatar, és el principal accionista de l’elèctrica espanyola, amb un 8,69%, seguit de BlackRock, amb un 5,39%, i del fons sobirà de Noruega, Norges Bank, amb un 3,116%.

A tots, Galán els va prometre arribar als 11.000 milions d’euros en dividends en els pròxims tres anys, un 20% més que la retribució "rècord" d’aquest any tal com va anunciar en el seu pla estratègic presentat a mitjans de febrer. Ahir, la junta va aprovar un dividend de 3.500 milions d’euros, un 10,8% més.

Temes:

Bilbao Iberdrola