retribucions

Les clàusules terra del BBVA repercuteixen en el sou de Francisco González

La remuneració variable del president del banc va caure un 18% el 2016, fins als 2,94 milions d'euros

2
Es llegeix en minuts
MAX JIMÉNEZ BOTÍAS / BARCELONA

La remuneració total del president de BBVA, Francisco González, corresponent al 2016 va ser de 4,9 milions d'euros, un 12% menys que el 2015. La remuneració variable ha disminuït un 18% respecte a la de l'exercici del 2015, fins als 2,94 milions d'euros, segons ha donat a conèixer l'entitat financera. En la variació hi ha influït l'impacte en el benefici del banc per les provisions de les clàusules terra i l'evolució dels tipus de canvi. El sou variable diferit està subjecte a la política retributiva vigent el 2016, amb indicadors plurianuals que poden reduir-lo i fins i tot portar-lo a zero, per no incrementar-lo.

La remuneració del conseller delegat, Carlos Torres Vila, va ser de 4,4 milions d'euros i la seva remuneració variable també està subjecta al mateix termini d'ajornament i condicions que la del president. La remuneració variable generada el 2016 puja a 2,36 milions, un 12% més que en l'exercici precedent, però la comparativa no és homogènia, ja que el seu nomenament com a conseller delegat es va produir el maig del 2015. Si es comparés amb un exercici complet, la remuneració variable hauria baixat un 13%. No cobrarà fins al 2020 la part diferida de la remuneració variable (1,2 milions d'euros).

El consell d'administració ha aprovat una nova política de remuneracions dels consellers executius per al 2017, el 2018 i el 2019, amb l'objectiu d'ajustar-se a les novetats regulatòries en matèria retributiva que estableix la circular 2/2016 del Banc d'Espanya i les directrius de l'Autoritat Bancària Europea sobre polítiques de remuneració adequades. Aquesta nova política serà sotmesa a l'aprovació de la pròxima junta general d'accionistes, el 17 de març.

CANVIS RETRIBUTIUS

Els nous canvis retributius aprovats pel consell impliquen un augment del percentatge de la retribució variable amb pagament diferit en el temps (60%), així com un augment del període d'ajornament (5 anys per als consellers executius i l'alta direcció). Aquesta part diferida es podrà reduir en funció del resultat d'indicadors plurianuals relacionats amb l'evolució de l'acció i de les mètriques fonamentals relatives a la rendibilitat, la liquiditat i la solvència a llarg termini.

S'hi inclou un augment de la part de la retribució variable a pagar en accions. El pagament inicial de la retribució variable es farà a parts iguals, en efectiu i en accions del BBVA, mentre que la part diferida es dividirà en un 60% en accions del BBVA i l'altre 40% en efectiu.

S'inclou la revisió de les clàusules de reducció ('malus') i la recuperació de quantitats ja satisfetes ('clawback') de la retribució variable, per alinear-les més amb els supòsits establerts en la nova regulació. Durant tot el període d'ajornament i retenció de les accions (sis anys), aquestes clàusules es podran fer efectives, en cas d'una deficient execució financera del grup, de la unitat o de l'individu derivada de conductes irregulars, errors en la gestió de riscos o reformulació de comptes anuals, entre altres.

Notícies relacionades

Les accions rebudes pels consellers executius en concepte de retribució variable estaran indisponibles durant el període d'un any des de la seva entrega. A més, els consellers executius no podran transmetre la propietat d'un nombre equivalent a dues vegades la seva retribució fixa anual fins passat un termini de tres anys des de la seva entrega, excepte les que necessitin alienar per fer front als costos fiscals relacionats amb la seva adquisició.