Supermercats

Ametller Origen s’expandirà aquest any amb una quinzena de botigues i una inversió de 28 milions d’euros

  • Ametller Origen lidera un Perte agroalimentari de 14 empreses per invertir 44 milions

  • La inflació dels aliments cedeix per primera vegada en 15 mesos, però encara voreja el 13%

Ametller Origen s’expandirà aquest any amb una quinzena de botigues i una inversió de 28 milions d’euros

Ricard Cugat

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

El grup Ametller Origen avança en l’estratègia de duplicar la seva xarxa d’establiments de cara al 2032. A la desena de botigues que ha obert aquesta empresa de distribució alimentària des d’abril de l’any passat, ara se n’hi sumen 10 més o, a tot estirar, 15 obertures previstes per a aquest any. Només al juny, la cadena preveu posar en marxa cinc nous establiments, entre els quals en destaca un a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). De fet, la seva última obertura sonada es va situar a Palafrugell, a la mateixa comarca, on Ametller ha ubicat la seva nova botiga ‘stand-alone’, que és com anomena la companyia els establiments que situa allunyats del nucli urbà.

En conjunt, el pla d’aquesta empresa, liderada per dos dels germans Ametller, és invertir un total de 28 milions d’euros aquest any, uns diners que aniran dirigits en bona mesura a aquestes obertures però també a la resta de plans de creixement de l’empresa.

El grup acaba de publicar recentment els resultats del 2022, una radiografia que reflecteix un increment d’ingressos respecte a l’any anterior del 17% (453 milions d’euros), un milió de clients i una quota de mercat del 3,1% a Catalunya, que en el segment de la fruita i laverdura en concret arriba al 12%. La companyia ha aconseguit també fer-se forta en el segment dels plats cuinats, una àrea en la qual ja domina el 7% del mercat. A més, Ametller ha incrementat el nombre de treballadors fins a arribar a una plantilla de 3.491 persones.

«Durant aquests 20 anys, hem treballat per ser un referent en producte fresc i acostar a la comunitat aliments frescos de la màxima qualitat», apunta el conseller delegat i cofundador d’aquesta empresa d’alimentació, Josep Ametller. 

Efectes de la sequera

Notícies relacionades

D’acord amb fonts de l’empresa, la companyia reinvertirà com és habitual els seus beneficis a reforçar les seves tres àrees d’activitat: producció agrícola, elaboració i comercialització a través d’aquesta xarxa de botigues formada, actualment, per 128 de locals (140, aproximadament, quan acabi el pla d’expansió previst per a aquest any). Al seu torn, Ametller ha adquirit una nau de 20.000 metres quadrats al polígon industrial de Tortosa (Baix Ebre), on vol incloure el club de productors de carxofes per sumar esforços amb productors i comercialitzadors de la zona.

Quant a la sequera, la previsió és que l’efecte sobre els seus lineals sigui limitat. «L’estem patint, però és cert que nosaltres fem un control molt exhaustiu del reg, coneixem les varietats i sabem la quantitat d’aigua justa que necessita cada planta», expliquen des d’Ametller, que anticipen menys producció de ceba i patata, però també altres canvis no necessàriament dolents per al consumidor. «Per exemple, la setmana passada vam tenir a les botigues un albercoc molt petit que no ha crescut per la sequera però que és dolcíssim, per això hem decidit oferir-lo als nostres clients: és una manera d’oferir fruita de qualitat i no malbaratar», conclouen.