Selecció d’expert

Els 5 vins favorits del sommelier Joan Carles Ibáñez

  • El cap de sala i responsable del celler del restaurant Lasarte, amb tres estrelles Michelin, recomana les seves ampolles preferides

Els 5 vins favorits del sommelier Joan Carles Ibáñez
2
Es llegeix en minuts

Joan Carles Ibáñez és el cap de sala i sommelier de Lasarte, el restaurant amb tres estrelles Michelin de Martín Berasategui a Barcelona. A càrrec seu està un dels millors cellers de la ciutat, com no podia ser de cap altra manera en una casa amb un prestigi tan gran. Aquests són els cinc vins favorits de l’expert, majoritàriament assequibles.

Mim Natura Blanc de Noirs 2012 (Vins el Cep, DO Cava)

«La puresa del seu sabor es recorda, es queda a la ment»

«Equilibri, plenitud, subtilesa, el control de l’incontrolable, la imprecisió de la naturalesa, la precisió de les seves formes... Es disfruta. Et sents molt bé quan te l’estàs bevent i, per descomptat, quan te l’has begut. La puresa del seu sabor es recorda, es queda a la ment, es queda el vi. Gràcies als seus ‘pares’: gràcies, Maite, gràcies, Pere.


Ekam Essència 2015 (Castell d’Encus, DO Costers del Segre)

«Un regal del Pirineu amb totes les virtuts d’un gran blanc»

«Vi del fred, i del fred va venir, per inscriure’s en la història. Altitud, un regal del Pirineu. Comparteix totes les virtuts que es poden esperar d’un gran blanc, amb la dolçor de la varietat ‘riesling’, que, en aquest cas, la naturalesa i la intuïció experta d’un mag s’han encarregat de portar-lo a un punt d’essència que molt pocs vins aconsegueixen».


El Tossal de la Salut 2015 (Abadia de Poblet, DO Conca de Barberà)

«Excel·lent garnatxa, molt saborosa, àgil i de llarg recorregut»

«L’elegància al calaix de la rusticitat. Excel·lent garnatxa, molt saborosa, àgil i de llarg recorregut. La recuperació del vi de la Conca de Barberà, orígens al més alt nivell. Als que ens agrada el vi, ens ha donat una gran sorpresa. Gràcies, mestre Rofés».


Propiedad 2015 (Palacios Remondo, DOC Rioja)

«Et preguntes si un altre vi amb més pretensions et pot satisfer tant»

«Produce emoció. Amb la facilitat amb què te’l beus i el disfrutes, et preguntes si un altre vi amb més pretensions et pot satisfer tant. La simplicitat de l’autenticitat. Una copa de vi entre les flors. La Rioja i una gran família l’acompanyen».


Oloroso Medium V.O.R.S. (Barbadillo, DO Jerez)

«Desconegut amb ‘efecte vermut’, amb classe i distinció»

Notícies relacionades

«Vi de culte que s’anticipa a l’aperitiu, on mostra les seves millors qualitats i es combina tant amb dolços com salats; des d’una torrada amb ‘foie’ a un dau de formatge manxec o una oliva i una anxova punxades en una carxofa.

Desconegut amb ‘efecte vermut’, amb classe i distinció. Una delícia, un tresor».