Selecció d’expert
Els 5 vins favorits del sommelier Joan Carles Ibáñez
El cap de sala i responsable del celler del restaurant Lasarte, amb tres estrelles Michelin, recomana les seves ampolles preferides

Joan Carles Ibáñez és el cap de sala i sommelier de Lasarte, el restaurant amb tres estrelles Michelin de Martín Berasategui a Barcelona. A càrrec seu està un dels millors cellers de la ciutat, com no podia ser de cap altra manera en una casa amb un prestigi tan gran. Aquests són els cinc vins favorits de l’expert, majoritàriament assequibles.
Mim Natura Blanc de Noirs 2012 (Vins el Cep, DO Cava)
«La puresa del seu sabor es recorda, es queda a la ment»

«Equilibri, plenitud, subtilesa, el control de l’incontrolable, la imprecisió de la naturalesa, la precisió de les seves formes... Es disfruta. Et sents molt bé quan te l’estàs bevent i, per descomptat, quan te l’has begut. La puresa del seu sabor es recorda, es queda a la ment, es queda el vi. Gràcies als seus ‘pares’: gràcies, Maite, gràcies, Pere.
Ekam Essència 2015 (Castell d’Encus, DO Costers del Segre)
«Un regal del Pirineu amb totes les virtuts d’un gran blanc»

«Vi del fred, i del fred va venir, per inscriure’s en la història. Altitud, un regal del Pirineu. Comparteix totes les virtuts que es poden esperar d’un gran blanc, amb la dolçor de la varietat ‘riesling’, que, en aquest cas, la naturalesa i la intuïció experta d’un mag s’han encarregat de portar-lo a un punt d’essència que molt pocs vins aconsegueixen».
El Tossal de la Salut 2015 (Abadia de Poblet, DO Conca de Barberà)
«Excel·lent garnatxa, molt saborosa, àgil i de llarg recorregut»

«L’elegància al calaix de la rusticitat. Excel·lent garnatxa, molt saborosa, àgil i de llarg recorregut. La recuperació del vi de la Conca de Barberà, orígens al més alt nivell. Als que ens agrada el vi, ens ha donat una gran sorpresa. Gràcies, mestre Rofés».
Propiedad 2015 (Palacios Remondo, DOC Rioja)
«Et preguntes si un altre vi amb més pretensions et pot satisfer tant»

«Produce emoció. Amb la facilitat amb què te’l beus i el disfrutes, et preguntes si un altre vi amb més pretensions et pot satisfer tant. La simplicitat de l’autenticitat. Una copa de vi entre les flors. La Rioja i una gran família l’acompanyen».
Oloroso Medium V.O.R.S. (Barbadillo, DO Jerez)
«Desconegut amb ‘efecte vermut’, amb classe i distinció»

«Vi de culte que s’anticipa a l’aperitiu, on mostra les seves millors qualitats i es combina tant amb dolços com salats; des d’una torrada amb ‘foie’ a un dau de formatge manxec o una oliva i una anxova punxades en una carxofa.
Desconegut amb ‘efecte vermut’, amb classe i distinció. Una delícia, un tresor».
- Alerta Fernando Simón demana preparar-se per al pitjor: "Cada vegada seran més freqüents"
- 1.617 dies de suspensió de funcions Sanció de quatre anys sense sou ni feina al policia de Badalona que va robar sobres de pernil de 25 euros en un Mercadona
- El 30 de maig Jordi Vilà obre un restaurant en un hotel de luxe de la Costa Brava
- Alimentació El nutricionista Pablo Ojeda desvela la fórmula per acabar amb la inflor abdominal: "Importa més del que creus"
- Gestió hídrica a Catalunya Els embassaments catalans arriben al 80%: sense aigua regenerada ni dessalinitzada haurien estat buits un any i mig
- CATÀSTROFE Mazón truca a les associacions de víctimes de la dana set mesos després
- Projecte Stolpersteine Joan Riba no va anar a la División Azul: una llamborda daurada a Barcelona reconeix una víctima dels nazis
- Apunts polítics de la setmana Oposició i triperia
- Vols aprimar-te? Així influeixen les begudes vegetals davant dels lactis
- Obro fil La tècnica russa per desestabilitzar Espanya amb la dana, al descobert