Iniciatives benèfiques

Quatre vins i un llibre solidaris

  • Si voleu fer compres amb consciència social, ho teniu fàcil: podeu adquirir algunes d’aquestes cinc propostes que us fem, en què els beneficis tenen finalitats socials

Quatre vins i un llibre solidaris
2
Es llegeix en minuts

Els que vulgueu comprar alguna cosa amb un bon valor afegit, trobareu aquí cinc bones ofertes. Es tracta de quatre vins i un llibre solidaris, en què els beneficis es destinen a causes nobles. Bons productes amb consciència social.

Caixa Gallinero (Gallina de pell)

David Seijas, que va ser sommelier d’El Bulli durant 12 anys, crea vins d’allò més interessants a través del projecte www.gallinadepielwines.com. La seva caixa Gallinero recorre mitja Espanya a través de Manar dos Seixas (Ribeiro), Ikigall (Penedès), Mimetic (Calatayud) i Roca del Crit (Empordà). De les vendes de cada una, destina 1,5 euros a Avisgaster, una associació sense ànim de lucre que cuida la gallina serrana de Terol i la seva raça. PVP: 70 euros caixa de 6 ampolles. A la venda a shop.gallinadepielwines.com.


Cop de Cor 2019 (AT Roca)

AT Roca llança aquest rosat de guarda elaborat amb 812 ampolles amb raïm de dues velles vinyes de garnatxa negra i xarel·lo, i els beneficis aniran destinats íntegrament a Càritas Sant Sadurní d’Anoia. Ha tingut una criança de quatre mesos en àmfora d’argila i cinc mesos en barriques de roure francès. PVP: 20 euros.


Over the Rainbow Garnacha 2019 (Grandes Vinos)

El celler Grandes Vinos (DOP carinyena) recapta diners contra la Covid-19 i per a això han creat un projecte solidari del qual formen part el seu nou rosat, Over the Rainbow Garnacha Rosado (6 euros) i els seus vins premium Anayón (200 euros el ‘pack’ de tres ampolles). Donarà el 100% de la recaptació íntegrament a #JoEmCorono i Metges del Món. El celler aragonès ja ha fet efectiu un primer ingrés de 50.000 euros. Els vins es poden adquirir a Grandesvinos.com i a la web del seu ‘partner’, Wine is social).


Ciutat Nua 2019 (Raventós i Blanc)

Notícies relacionades

Aquest vi 100% xarel·lo neix del conveni de col·laboració entre el celler Raventós i Blanc i el centre penitenciari Can Brians 2. Diversos presos han participat en la creació d’aquesta beguda, els beneficis de la qual ajudaran al manteniment de la presó i, en un futur, la intenció és poder reconstruir la masia que hi ha als seus terrenys i que antigament allotjava un celler, perquè els presos puguin aprendre un ofici. La caixa de sis ampolles es ven per 42 euros a la web de la Fundació Ared.


‘Som Can Xapes’ (editorial Efadós)

‘Som Can Xapes’ recull la història de l’emblemàtic restaurant Can Xapes, de Cornellà del Terri (Pla de l’Estany), i la seva recent transformació com a espai gastronòmic i de formació laboral per a joves amb risc d’exclusió de la mà de l’entitat gironina AD’Iniciatives Socials. Editat per l’editorial Efadós, amb la col·laboració de la Fundació Lluís Coromina, tots els beneficis que generi la seva venda, a través de la web de Can Xapes, aniran a parar al projecte. PVP: 35 euros.