‘Sushi’ i més

17 bons restaurants japonesos de Barcelona per sentir-te com a Tòquio

Et proposem una bona manera de disfrutar dels infinits matisos de la gastronomia nipona visitant aquests restaurants

Quatre bons restaurants de Barcelona que et faran gaudir amb els seus ‘nigiris’

Una ‘app’ per geolocalitzar restaurants japonesos al teu voltant

17 bons restaurants japonesos de Barcelona per sentir-te com a Tòquio

El Periódico

5
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Potser no has anat mai a Tòquio però t’agradaria. Potser ja hi has anat, t’ha encantat i ho repetiries. La qüestió és que si vols viatjar fins a la capital nipona sense sortir de les nostres fronteres, pots fer-ho visitant aquests bons restaurants japonesos de Barcelona.

Aquests establiments, a més, demostren que la gastronomia nipona és rica en matisos. Dit d’una altra manera, no tot és ‘sushi’.

1. Kuzu

Kiku Quer: mare japonesa, pare català. Denís Guder: pare alemany, mare equatoriana. Kuzu: restaurant japonès sense l’ortodòxia japonesa. ¡Visca la barreja i l’heretgia! ¿Què tenen en comú Kuzu, Taberna Kamikaze i Fishology? Els seus amos són amics i van formar part dels equips de Disfrutar. Aquí t’expliquem millor com són els ‘nigiris’ que fan a Kuzu.

2. Sensato

Ryuta i Aya Sato han obert una barra de ‘sushi’ en un minimenjador sota una volta catalana: els seus 6 tamborets són els més desitjats de Barcelona. «Entre dos i tres mesos d’antelació», expliquen. Un dels restaurants imprescindibles del 2021, segons Pau Arenós, que va visitar els cuiners i que va escriure aquí la crònica sobre Sensato.

3. Sun Taka

El cuiner, originari d’Osaka, col·loca sobre la barra plats d’altura que treballa amb dits i ganivets afilats. «Jo no soc un ‘sushiman’. M’agrada més preparar altres plats», explica Mitsutaka Kawata, el xef del restaurant, on serveix plats com el tàrtar de tonyina amb alvocat i paper d’arròs, el lingot de ventresca a la flama amb mostassa i tiges de wasabi, la tempura de cranc de closca tova i les gyozas de porc ibèric. Aquí tens més informació sobre Sun Taka.

4. Soluna

Obrir un restaurant i disposar immediatament d’un plat emblemàtic. Això és el que Teppei Nii ha aconseguit amb la pizza japonesa de cocotxes de bacallà al seu restaurant, que començava a brillar quan es va decretar el confinament total per l’estat d’alarma a causa de la pandèmia. Però atenció, perquè hi ha molts més plats interessants. Per saber quins són, fes clic aquí: és la crònica de Pau Arenós sobre Soluna.


5. Alapar

Jaume Marambio i Victoria Maccarone creuen la cuina mediterrània amb l’asiàtica al lloc on hi va haver Pakta (Lleida, 5). No és Pakta, és clar, però el japonès segueix sobre la vaixella, barrejat amb la cuina catalana, amb «el mediterrani», prefereix el cuiner. Aquesta és una ‘izakaya’ o taverna amb gust de fricandó. Això és el que va menjar el nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós, a Alapar.


Sato i Tanaka / JOAN CORTADELLAS

6. Sato i Tanaka

Sato i Tanaka, el nom de l’establiment, recorda les barres toquiotes on un reduït nombre de comensals són atesos per un ‘itamae’. L’aire relaxat –i eficaç– es respira des de l’entrada. Cadires còmodes per esperar, com ocellets, que els il·lusionistes treguin l’aliment d’entre els dits. Només 15 comensals. No en caben més a . 


7. Ikoya

Ikoya, davant el mercat de Santa Caterina (avinguda de Francesc Cambó, 23), és una aliança de Hideki (Grup Shunka) i Iñaki (Grup Sagardi). Es tracta d’una ‘izakaya’ (taverna japonesa) amb una ‘robata’ com a peça principal de l’escena. ¿Què fan amb ella? T’expliquem això i més en aquesta crònica sobre .


8. El Japonés Escondido

El Japonés Escondido, als Porxos d’en Xifré i de Vidal Quadras (Llauder, 1), és una animada taverna que va més enllà del sushi gràcies a la seva excepcional manipulació de la ‘robata’ (graella de carbó japonesa). La seva carta es basa en plats per compartir. També hi ha sushi, i del bo. Aquesta és la crònica de la nostra visita a .


9. Aiueno

Trobem el nou restaurant de Kenji Ueno al sortir del vell, Can Kenji: estan l’un davant de l’altre, a les dues vores del carrer de Rosselló. Barra i dues taules, una de quatre i una altra de comunal. Un petit menjador per a exquisits de migdia. Així és Aiueno.


10. Ah-Un

Ah-Un (inaugurat fa un parell de mesos al carrer de Balmes, 55) ve a recordar-nos, per exemple, que al Japó els agrada la barbacoa tant com a nosaltres. ‘Yakiniku’, es diu, i pot ser de gas o de carbó (en el cas de carbó s’anomenna ‘robata’). ¿I què es menja allà? Doncs el que poses al ‘yakiniku’. I això t’ho expliquem a la crònica de la nostra visita a .


11. Koy Shunka

Aquest restaurant distingit amb una estrella Michelin és el millor japonès de Barcelona. Es pot parlar de molts dels seus plats, però no s’ha de deixar passar mai l’ocasió de tastar els seus nigiris. En la degustació, 12 grams de peix i 7 d’arròs, detalla el xef, Hideki Matsuhisa. Canvia la proporció a la carta: 12 de producte i el mateix pes de gramínia. Ventresca brasejada, anguila i sorell són alguns dels imprescindibles de Koy Shunka.


12. Majide

Taula comunal, barra, tauletes, llum... Allà, els cuiners més joves atenen els seus manejos amb els nigiris, fets amb un arròs excel·lent. Si vols saber què és una ‘izakaya’ fina, has d’anar a Majide.


13. Carlota Akaneya

Incrustada a cada taula, imponent, sintetitzant, la graella de carbó. «Carbó vegetal ecològic», puntualitza Ignasi Elias, un dels amos de l’establiment. L’espai és molt agradable, fusta, ferro i xemeneies per als mals fums. Aquí t’ho expliquem tot sobre Carlota Akaneya.


14. Nomo

El restaurant Nomo (amb locals a Gran de Gràcia, 13; Major de Sarrià, 105 i Madrazo, 135) ha complert 15 anys (alerta, el seu plat més venut en aquest temps ha sigut l’‘ebi chili’). El secret del seu èxit és la cuina japonesa assequible i de qualitat. Així treballen a Nomo.


15. Ramen Ya-Hiro

D’aquí uns quants anys, les cues que es formen cada dia davant el petit restaurant Ramen Ya-Hiro seran recordades entre els ‘foodies’ de la ciutat. I diran que eren llegendàries. I no els faltarà raó, perquè de vegades hi ha qui espera fins a dues hores perquè li serveixin un ramen. Aquí t’expliquem com de bé vam menjar a Ramen Ya-Hiro.


16. 99 Sushi Bar

Notícies relacionades

Situat a la part alta de la ciutat –Turó Park– i amb preus d’acord al PIB de la zona, amb l’argument que la matèria primera i l’elaboració són de primera. Així és 99 Sushi Bar.


17. Roka

El referent europeu de la ‘robata’ aterra en una terrassa de l’Hotel Arts sota el peix de Frank Gehry per servir els seus plats elaborats a la graella nipona de carbó fins al 16 de setembre Això és el que es menja a Roka.