Menjant amb magnificència

4 nous (¡i bons!) restaurants de Barcelona amb barra

4 nous (¡i bons!) restaurants de Barcelona amb barra

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Hi ha moltes maneres de menjar. Pots fer-ho dempeus, en una taula o en un tamboret, amb els braços recolzats a la barra i la vista distreta amb l’activitat que es cou darrere.

Si t’agrada aquesta tercera opció, aquí et recomanem diversos restaurants nous (¡i bons!) que tenen una barra com a reclam. Són aquests.

Mantis

Els xefs David Romero i Toni Solans i el ‘sommelier’ Albert Ribas surfegen l’onada asiàtica amb un restaurant que rep múltiples influències. Aquestes són les que va trobar Pau Arenós en la seva visita a Mantis.

Bar Hermós

Davant La Pubilla, el Mercat de la Llibertat i, dins, Alexis Peñalver, que també té Extra Bar, es fa càrrec d’una barra en la qual només serveix animals marins. Dotat amb un equipament mínim (forn, planxa i dos focs), es posa l’escafandre per a l’especialitat: només el que descarreguen els barcos, «producte a què apliquem les bases de la cuina catalana». Així és Bar Hermós.

Tangana

Notícies relacionades

Als 58 anys, Josep Maria Masó torna com a propietari d’un restaurant, associat amb Àlex López, després de dues dècades de treballar per a d’altres, amb obertures amb carisma barceloní com les del Cañete i la terrassa Martínez. Les més recents, Carmina i Gala. Ara, fa cuina de mercat «sense pretensions»... però ¡atenció al tàrtar de cullera de Tangana!

Bodega Borràs

Diuen els germans Muñoz Borràs, el Roger i l’Adrià: «Volem servir el menjar que ens agrada, menjar de tota la vida, menjar i vins». Aquest menjar l’elabora Álex Clavijo, nascut a l’Equador, amb llarga experiència gastro a Catalunya i exconcursant de ‘Top chef’. El seu reclam és la ‘gilda’ cuinada i emplatada: sorell (curat sal/sucre), puntejat amb una emulsió d’olives i anxoves tallades i, a la base, un cremós de bitxo basc/coriandre, cosa que li dona un punt de cebiche. És un dels plats que triomfen a Bodega Borràs.