Menjant amb magnificència
4 nous (¡i bons!) restaurants de Barcelona amb barra
Et recomanem uns quants llocs on gaudiràs sobre un tamboret
12 cellers d’abans i d’ara on menjar bé a Barcelona
44 restaurants nous de Barcelona que no et pots perdre | MAPA
Hi ha moltes maneres de menjar. Pots fer-ho dempeus, en una taula o en un tamboret, amb els braços recolzats a la barra i la vista distreta amb l’activitat que es cou darrere.
Si t’agrada aquesta tercera opció, aquí et recomanem diversos restaurants nous (¡i bons!) que tenen una barra com a reclam. Són aquests.
Mantis
Els xefs David Romero i Toni Solans i el ‘sommelier’ Albert Ribas surfegen l’onada asiàtica amb un restaurant que rep múltiples influències. Aquestes són les que va trobar Pau Arenós en la seva visita a Mantis.
Bar Hermós
Davant La Pubilla, el Mercat de la Llibertat i, dins, Alexis Peñalver, que també té Extra Bar, es fa càrrec d’una barra en la qual només serveix animals marins. Dotat amb un equipament mínim (forn, planxa i dos focs), es posa l’escafandre per a l’especialitat: només el que descarreguen els barcos, «producte a què apliquem les bases de la cuina catalana». Així és Bar Hermós.
Tangana
Notícies relacionadesAls 58 anys, Josep Maria Masó torna com a propietari d’un restaurant, associat amb Àlex López, després de dues dècades de treballar per a d’altres, amb obertures amb carisma barceloní com les del Cañete i la terrassa Martínez. Les més recents, Carmina i Gala. Ara, fa cuina de mercat «sense pretensions»... però ¡atenció al tàrtar de cullera de Tangana!
Bodega Borràs
Diuen els germans Muñoz Borràs, el Roger i l’Adrià: «Volem servir el menjar que ens agrada, menjar de tota la vida, menjar i vins». Aquest menjar l’elabora Álex Clavijo, nascut a l’Equador, amb llarga experiència gastro a Catalunya i exconcursant de ‘Top chef’. El seu reclam és la ‘gilda’ cuinada i emplatada: sorell (curat sal/sucre), puntejat amb una emulsió d’olives i anxoves tallades i, a la base, un cremós de bitxo basc/coriandre, cosa que li dona un punt de cebiche. És un dels plats que triomfen a Bodega Borràs.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Tradicions amb encant El poble de Catalunya que té un pessebre vivent de més de 200 persones: dia, horari i entrades
- Mobilitat Viatges il·limitats per 6,20 euros a l'any: així pots demanar la targeta social a Barcelona per a majors de 60 anys o discapacitats amb rendes baixes
- Accident mortal Mor atropellada una jove de 20 anys que circulava en patinet a Sant Cugat
- "En algun moment hauré de fer el dol"
- LA CLAU En l'elefant de Manuel Valls
- ¿Què han votat els teus parents en les eleccions d’Extremadura? Mapa de resultats carrer a carrer
- Sort al Baix Llobregat Un estanc de Sant Boi reparteix 7,5 milions del tercer premi de la Loteria de Nadal 2025
- Sorteig Extraordinari de Nadal 2025 El cava es refreda a la Gran Via: repeteix per segon any un cinquè premi i reparteix 60.000 euros dècim a dècim
- Sorteig Extraordinari de Nadal 2025 79432, primer premi, el Gordo de la Loteria de Nadal 2025
- Per un quart premi Lorena Espinosa, propietària de l’administració de Badalona que ha repartit dos milions de la Loteria de Nadal 2025: «Es queda al barri»
