La classificació més esperada
Aquesta és la llista dels 100 millors restaurants del món
La llista de The World’s 50 Best Restaurants 2023 s’ha donat a conèixer aquesta nit durant una gala celebrada a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. Central ha sigut distingida com el millor restaurant del món. Completen el podi de la llista Disfrutar (segon) i Diverxo (tercer).
Per elaborar la llista, que aquest any ha arribat a la seva 21a edició, els organitzadors han tingut en compte els vots de 1.080 experts culinaris de 27 regions del món, entre qui hi ha escriptors, crítics i restauradors.
Pots consultar aquí la llista completa de The World’s 50 Best Restaurants 2023:
Central (Lima, millor restaurant de Sud-amèrica)
Disfrutar (Barcelona, millor restaurant d’Europa)
DiverXO (Madrid)
Asador Etxebarri (Axpe, Guipúscoa)
Alchemist (Copenhaguen)
Maido (Lima)
Lido 84 (Gardone Riviera, Itàlia)
Atomix (Nova York, millor restaurant d’Amèrica del Nord i pujada més significativa)
Quintonil (Ciutat de Mèxic)
Table by Bruno Verjus (nova entrada més alta)
Trèsind Studio (Dubai, millor restaurant de l’Orient Mitjà i l’Àfrica)
A Casa do Porco (São Paulo)
Pujol (Ciutat de Mèxic)
Odette (Singapur, millor restaurant d’Àsia)
Le Du (Bangkok, nova entrada)
Reale (Castel di Sangro, Itàlia)
Gaggan Anand (Bangkok, nova entrada)
Steirereck (Viena)
Don Julio (Buenos Aires)
Quique Dacosta (Dénia)
Den (Tokio)
Elkano (Guetaria)
Kol (Londres, nova entrada)
Septime (París)
Belcanto (Lisboa)
Schloss Schauenstein (Fürstenau, Suïssa)
Florilège (Tòquio)
Kjolle (Lima, nova entrada)
Boragó (Santiago de Xile)
Frantzén (Estocolm)
Mugaritz (Sant Sebastià)
Hisa Franko (Kobarid, Eslovènia)
El Chato (Bogotà, nova entrada)
Uliassi (Senigallia, Itàlia)
Ikoyi (Londres)
Plénitude (París, nova entrada)
Sézanne (Tòquio, nova entrada)
The Clove Club (Londres)
The Jane (Anvers)
Tim Raue (Berlín)
Le Calandre (Rubano, Itàlia)
Piazza Duomo (Alba, Itàlia)
Leo (Bogotà)
Le Bernardin (Nova York)
Nobelhart & Schmutzig (Berlín)
Orfali Bros Bistro (Dubai, nova entrada)
Mayta (Lima)
La Grenouillère (La Madelaine-sous-Montreuil, nova entrada)
Rosetta (Ciutat de Mèxic, nova entrada)
The Chairman (Hong Kong)
Narisawa (Tòquio)
Hof Van Cleve (Kruisem, Bèlgica)
Brat (Londres)
Alcalde (Guadalajara, Mèxic)
Ernst (Berlín)
Sorn (Bangkok)
Jordnær (Copenhaguen)
Lasai (Rio de Janeiro)
Mérito (Lima)
La Cime (Osaka)
Chef’s Table at Brooklyn Fare (Nova York)
Arpège (París)
Neolokal (Istanbul)
Aponiente (El Puerto de Santa María)
Burnt Ends (Singapur)
Turk Fatih Tutak (Istanbul)
Le Clarence (París)
SingleThread (Healdsburg, EUA)
Zén (Singapur)
Sud 777 (Ciutat de Mèxic)
Core by Clare Smyth (Londres)
Sühring (Bangkok)
Cosme (Nova York)
Nusara (Bangkok)
Fyn (Ciutat del Cabo)
Oteque (Rio de Janeiro)
Tantris (Munic)
Alléno Paris au Pavillon Ledoyen (París)
Nuema (Quito)
Flocons de Sel (Megève, França).
Azurmendi (Larrabetzu)
Enigma (Barcelona)
Sazenka (Tòquio)
Meta (Singapur)
Enrico Bartolini (Milà)
Lyle’s (Londres)
Ossiano (Dubai)
Potong (Bangkok)
Mingles (Seül)
Wing (Hong Kong)
Kadeau (Copenhaguen)
Neighborhood (Hong Kong)
Kei (París)
La Colombe (Ciutat del Cap)
Ceto Roquebrune (Cap-Martin, França)
Ricard Camarena (València)
Labyrinth (Singapur)
Saison (San Francisco)
Fu He Hui (Xangai)
Maito (Ciutat de Panamà)
Durant la gala s’han entregat altres premis. Són aquests:
Millor restaurant d’Europa: Disfrutar (Barcelona)
Millor restaurant de Nord-amèrica i pujada més significativa: Atomix (Nova York)
Millor restaurant de Sud-amèrica: Central (Lima)
Millor restaurant d’Àsia: Odette (Singapur)
Millor restaurant de l’Orient Mitjà i l’Àfrica: Trèsind Studio (Dubai)
Premi Icon: Andoni Luis Aduriz (Mugaritz)
Millor restaurant sostenible: Fyn (Ciutat del Cap)
Restaurant a tenir en compte: Tatiana by Kwame Onwuachi (Nova York)
Millor pastisser: Pía Salazar (Nuema, Quito)
Millor sommelier: Miguel Ángel Millán (DiverXO)
Millor cuinera: Elena Reygadas (Rosetta, Ciutat de Mèxic)
Campions del canvi: Nora Fitzgerald Belahcen i Damián Díaz i Othón Nolasco (Los Angeles)
Premi a l’hospitalitat: Alchemist (Copenhaguen)
Millor xef elegit per xefs: Odette (Singapur)
La nova entrada més alta en la llista: Table by Bruno Verjus (nova entrada més alta)
Barcelona Restaurant València Madrid Cuiners Estrelles Michelin Gastronomia On menjar avui David Muñoz (cuiner)
-
Ofert per
- Maria van Kerkhove: "Hi haurà una pandèmiade grip, només faltasaber quan"
- FUTBOL El Manchester City afronta un possible descens de categoria
- Concerts al Bernabéu: l’error i el que pot arribar
- Habitatge Propietaris de pisos turístics de BCN exigeixen mil milions a la Generalitat
- Molt més que música, castellers i piromusical
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Tall Rodalies El bus directe entre Tarragona i Barcelona costarà un 70% menys amb la T10/120
- Festa Major Tarragona escalfa els motors de la festa major amb la versió infantil de Santa Tecla
- OLIMPISME Samaranch entra en la carrera per presidir el COI