La classificació més esperada
Aquesta és la llista dels 100 millors restaurants del món

La llista de The World’s 50 Best Restaurants 2023 s’ha donat a conèixer aquesta nit durant una gala celebrada a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. Central ha sigut distingida com el millor restaurant del món. Completen el podi de la llista Disfrutar (segon) i Diverxo (tercer).
Per elaborar la llista, que aquest any ha arribat a la seva 21a edició, els organitzadors han tingut en compte els vots de 1.080 experts culinaris de 27 regions del món, entre qui hi ha escriptors, crítics i restauradors.
Pots consultar aquí la llista completa de The World’s 50 Best Restaurants 2023:
Central (Lima, millor restaurant de Sud-amèrica)
Disfrutar (Barcelona, millor restaurant d’Europa)
DiverXO (Madrid)
Asador Etxebarri (Axpe, Guipúscoa)
Alchemist (Copenhaguen)
Maido (Lima)
Lido 84 (Gardone Riviera, Itàlia)
Atomix (Nova York, millor restaurant d’Amèrica del Nord i pujada més significativa)
Quintonil (Ciutat de Mèxic)
Table by Bruno Verjus (nova entrada més alta)
Trèsind Studio (Dubai, millor restaurant de l’Orient Mitjà i l’Àfrica)
A Casa do Porco (São Paulo)
Pujol (Ciutat de Mèxic)
Odette (Singapur, millor restaurant d’Àsia)
Le Du (Bangkok, nova entrada)
Reale (Castel di Sangro, Itàlia)
Gaggan Anand (Bangkok, nova entrada)
Steirereck (Viena)
Don Julio (Buenos Aires)
Quique Dacosta (Dénia)
Den (Tokio)
Elkano (Guetaria)
Kol (Londres, nova entrada)
Septime (París)
Belcanto (Lisboa)
Schloss Schauenstein (Fürstenau, Suïssa)
Florilège (Tòquio)
Kjolle (Lima, nova entrada)
Boragó (Santiago de Xile)
Frantzén (Estocolm)
Mugaritz (Sant Sebastià)
Hisa Franko (Kobarid, Eslovènia)
El Chato (Bogotà, nova entrada)
Uliassi (Senigallia, Itàlia)
Ikoyi (Londres)
Plénitude (París, nova entrada)
Sézanne (Tòquio, nova entrada)
The Clove Club (Londres)
The Jane (Anvers)
Tim Raue (Berlín)
Le Calandre (Rubano, Itàlia)
Piazza Duomo (Alba, Itàlia)
Leo (Bogotà)
Le Bernardin (Nova York)
Nobelhart & Schmutzig (Berlín)
Orfali Bros Bistro (Dubai, nova entrada)
Mayta (Lima)
La Grenouillère (La Madelaine-sous-Montreuil, nova entrada)
Rosetta (Ciutat de Mèxic, nova entrada)
The Chairman (Hong Kong)
Narisawa (Tòquio)
Hof Van Cleve (Kruisem, Bèlgica)
Brat (Londres)
Alcalde (Guadalajara, Mèxic)
Ernst (Berlín)
Sorn (Bangkok)
Jordnær (Copenhaguen)
Lasai (Rio de Janeiro)
Mérito (Lima)
La Cime (Osaka)
Chef’s Table at Brooklyn Fare (Nova York)
Arpège (París)
Neolokal (Istanbul)
Aponiente (El Puerto de Santa María)
Burnt Ends (Singapur)
Turk Fatih Tutak (Istanbul)
Le Clarence (París)
SingleThread (Healdsburg, EUA)
Zén (Singapur)
Sud 777 (Ciutat de Mèxic)
Core by Clare Smyth (Londres)
Sühring (Bangkok)
Cosme (Nova York)
Nusara (Bangkok)
Fyn (Ciutat del Cabo)
Oteque (Rio de Janeiro)
Tantris (Munic)
Alléno Paris au Pavillon Ledoyen (París)
Nuema (Quito)
Flocons de Sel (Megève, França).
Azurmendi (Larrabetzu)
Enigma (Barcelona)
Sazenka (Tòquio)
Meta (Singapur)
Enrico Bartolini (Milà)
Lyle’s (Londres)
Ossiano (Dubai)
Potong (Bangkok)
Mingles (Seül)
Wing (Hong Kong)
Kadeau (Copenhaguen)
Neighborhood (Hong Kong)
Kei (París)
La Colombe (Ciutat del Cap)
Ceto Roquebrune (Cap-Martin, França)
Ricard Camarena (València)
Labyrinth (Singapur)
Saison (San Francisco)
Fu He Hui (Xangai)
Maito (Ciutat de Panamà)
Durant la gala s’han entregat altres premis. Són aquests:
Millor restaurant d’Europa: Disfrutar (Barcelona)
Millor restaurant de Nord-amèrica i pujada més significativa: Atomix (Nova York)
Millor restaurant de Sud-amèrica: Central (Lima)
Millor restaurant d’Àsia: Odette (Singapur)
Millor restaurant de l’Orient Mitjà i l’Àfrica: Trèsind Studio (Dubai)
Premi Icon: Andoni Luis Aduriz (Mugaritz)
Millor restaurant sostenible: Fyn (Ciutat del Cap)
Restaurant a tenir en compte: Tatiana by Kwame Onwuachi (Nova York)
Millor pastisser: Pía Salazar (Nuema, Quito)
Millor sommelier: Miguel Ángel Millán (DiverXO)
Millor cuinera: Elena Reygadas (Rosetta, Ciutat de Mèxic)
Campions del canvi: Nora Fitzgerald Belahcen i Damián Díaz i Othón Nolasco (Los Angeles)
Premi a l’hospitalitat: Alchemist (Copenhaguen)
Millor xef elegit per xefs: Odette (Singapur)
La nova entrada més alta en la llista: Table by Bruno Verjus (nova entrada més alta)
Barcelona Restaurant València Madrid Cuiners Estrelles Michelin Gastronomia On menjar avui David Muñoz (cuiner)
- Gestió hídrica Els pantans de Catalunya arriben al 44,71% de la seva capacitat gràcies a les últimes pluges
- Final d’una ocupació L’okupa de Badalona cedeix davant la pressió d’Albiol i els veïns després de renunciar a continuar demanant 3.000 euros
- 42,195 quilòmetres Salvador Illa completa amb èxit la Marató de Barcelona: aquest ha sigut el seu temps
- Sector econòmic en auge Aquests són els grups de restauració després de l’auge de noves obertures a Barcelona
- Lewandowski i Ferran fan esclatar la tempesta dels ‘nous’
- Lluís Llach: "El primer racisme de l'ésser humà és envers la seva mateixa raça, que és la dona"
- Reunió del Pacte Nacional per a la Justícia La Generalitat planteja donar una bonificació als jutges que escriguin en català
- Caos ferroviari Junts veu el pacte per desconvocar la vaga com el «certificat de defunció del traspàs» de Rodalies
- Primera fase Així serà la futura Fira a Montjuïc: inici d’obres el 2026 i arquitectes internacionals i locals
- A Barcelona Pla de xoc contra la multireincidència: judicis per robar un bolso o paquets de pernil