Pura temptació
Jon Cake & Wines: vi, ‘cheese cake’ i punt
Els fans dels pastissos de formatge tenen un nou temple per visitar, on poden combinar diversos pastissos amb 60 glops de tot tipus

El fenomen ‘cheese cake’ sembla que no té final, i si algú ho dubta que s’acosti a Jon Cake & Wines (Gelabert, 42) i veurà les cues que es formen davant aquest local al costat de l’avinguda de Josep Tarradellas, a la frontera entre les Corts i l’Eixample, de gent que va allà per emportar-se a casa un pastís de formatge. I que omple les taules altes i baixes per disfrutar-la amb més calma i en bona companyia: la d’algun dels 60 vins (una trentena es poden demanar a copes) que ofereixen per maridar tan dolç mos.
Perquè aquest és el seu gran atractiu i el seu fet diferencial, fins i tot respecte al primer establiment de la marca, que és al Born. Si bé allà només pots comprar un pastís i emportar-te’l a casa, aquí pots fer el mateix (aquest taulell és pura temptació) o seure per menjar-lo i maridar-lo amb vins i fins i tot destil·lats fets a mida (sensacional el de Cabrales i xocolata). Pots tastar el que més et motivi o deixar que et suggereixin quin glop prendre segons el ‘cheese cake’ que has demanat.
Cinc pastissos fixos
Les combinacions són, doncs, infinites, ja que sempre hi ha cinc pastissos fixos (el clàssic, el de manxec, el de formatge San Simón –fumat–, el de formatge blau Valdeón i el de xocolata negra) i alguns que van canviant, sigui diàriament o cada dues setmanes (de camembert, de coca del Casar, trufada, de formatge de cabra, de tiramisú...). La millor demostració pràctica que vi i formatge (tot i que sigui en format de pastís) conformen un dels binomis gastronòmics més infal·libles i agradables.
Notícies relacionadesPer aprofundir en aquest camp, els més inquiets hauran d’esperar fins al març o l’abril per apuntar-se als tastos amb maridatge per explorar combinacions d’allò més interessants. Les coses bones es fa esperar.
Jon Cake & Wines, que obre de dijous a dilluns de 9.30 a 20.30 hores (divendres i dissabte fins a les 21.00), també té altres motius per seduir els llaminers, com ‘brownies’, magdalenes, ‘cookies’, i sucs naturals, kombutxes, cerveses artesanes i cafès d’especialitat.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Turisme de masses Inventen platges falses per despistar els turistes a les Balears
- Pobresa a Catalunya La vida en un garatge de tres nens de l’Hospitalet: «¿Fins quan hem d’estar així?»
- Protesta Joves extutelats imploren a Drets Socials que no els faci tornar ajudes
- Baròmetre municipal La vivenda supera la inseguretat com a principal problema dels barcelonins
- INFRAESTRUCTURES El Govern donarà avui llum verda a dos intercanviadors ferroviaris al Vallès