Plats brillants
Guia Michelin 2023: així són els 5 restaurants de Barcelona que han aconseguit una estrella
T’expliquem què es menja als establiments acabats de distingir per la guia vermella
![Guia Michelin 2023: així són els 5 restaurants de Barcelona que han aconseguit una estrella Guia Michelin 2023: així són els 5 restaurants de Barcelona que han aconseguit una estrella](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/2f3b7749-e2cf-444b-a997-3f6e3deda0f2_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
Si Barcelona ha tornat a ser la capital gastronòmica d’Espanya després de la presentació de la Guia Michelin 2023 és perquè Cocina Hermanos Torres ha aconseguit el ‘triestrellat’ i cinc restaurants més han obtingut una estrella. En total, 38 estels brillen a la capital catalana, superant en dos Madrid.
El nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós, els ha visitat tots durant aquest any, i aquí t’expliquem resumidament com de bé es menja en els cinc que han aconseguit una distinció.
Aleia
![](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/d1f3042c-e103-4654-929c-3558219e9b57_baja-libre-aspect-ratio_default_0.png)
Rafael de Bedoya i Paulo Airaudo dirigeixen aquest luxós restaurant on no es menja bé, es menja molt bé. Un local on un plat tan senzill com les aletas de pollastre amb la pell cruixent i amb un rovell d’ou confitat resulta exquisit. Si vols saber-ne més, aquí tens tota la informació sobre l’Aleia.
Come
![](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/56613465-b715-4bae-9c1d-24a58d728753_baja-libre-aspect-ratio_default_0.png)
Paco Méndez, en companyia d’Erinna Marciano, torna a posar sobre la taula l’alta cuina mexicana en aquest local de l’avinguda Mistral, 54. «Vaig a totes», diu el cuiner. I això vols dir, per exemple, les tortilles de blat de moro en totes les seves formes: la torrada de tàrtar de wagyu i la de guisat d’eriçons i salsa d’alvocat (el cap m’ha explotat) i el taco de galta amb moll. Però n’hi ha més, molt més, i aquí et descobrim el que es menja al Come.
Mont Bar
![](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/5b5c14a4-44ea-4e11-8d9f-1f29a6402c7c_baja-libre-aspect-ratio_default_0.png)
Iván Castro ha incorporat els cuiners Fran Agudo i Jaume Marambio, dos ex El Barri, al seu petit espai per portar-lo més lluny. Aquests són alguns dels plats que va tastar Pau Arenós en la seva visita: beina d’alga còdium amb mantega de kimchi, flor de remolatxa amb blinis, caviar i anguila, flor de carxofa, cruixent de pasta filo farcit de crema de ‘dashi’ i amb escopinyes a sobre, full de ‘sisho’ en tempura amb papada i eriçó... Si vols saber-ne d’altres que va tastar al restaurant Mont Bar, clica aquí.
Enigma
![](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/3e4b0c75-95f2-45a1-b4d6-bcd39af7417d_baja-libre-aspect-ratio_default_0.png)
Albert Adrià ha reobert Enigma amb una carta d’alta cuina amb pizzes, pasta, flam i pollastre a l’ast d’una altra manera. De l’ahir, Enigma conserva als plats l’expressió màxima de la cuina tecnoemocional i la decoració i l’arquitectura. Aquests són els plats que es poden tastar a l’Enigma.
Slow & Low
![](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/57c88e47-316e-4da6-9182-406a7c0eb61f_baja-libre-aspect-ratio_default_0.png)
Francesc Beltri capitaneja un potent equip de joves xefs procedent de la Bodega 1900 i del Terra, a l’Hotel Alábriga, que s’atreveixen amb combinacions arriscades perquè tenen frescor i coneixement, i han viatjat. Joves dels que prefereixen l’eriçó, el pintxo i el risc a la comoditat del coixí. Així és Slow & Low.
Barcelona Restaurant Restaurants Barcelona Restaurants de Pau Arenós Estrelles Michelin Gastronomia On menjar avui
- Jocs Olímpics 2024 París oculta la foscor i exhibeix el seu decorat en els Jocs
- Handbol Les ‘Guerreres’ no compareixen i cauen amb estrèpit en el debut
- Tennis Moyá fa saltar les alarmes sobre la presència de Nadal a París
- Sèrie aclamada Com enamorar sense cursileries
- QUATRE HOSPITALITZATS Un brot de salmonel·losi en un bar deixa almenys 22 afectats
- Les polítiques de la Unió Europea Brussel·les empeny a acabar amb l’addicció a les xarxes socials tòxiques
- Les polítiques de la Unió Europea Espanya insta les tecnològiques a actuar contra els patrons addictius
- SUCCESSOS Presó per al maquinista i un excàrrec d’Adif per l’accident de l’Alvia
- Gislan Zekri, estudiant de Treball Social: "Entendre el context cultural de la persona és vital per ajudar-la"
- Narcotràfic Confiscades quatre tones de cocaïna al port de Barcelona