Plats brillants

Guia Michelin 2023: així són els 5 restaurants de Barcelona que han aconseguit una estrella

  • T’expliquem què es menja als establiments acabats de distingir per la guia vermella

Guia Michelin 2023: així són els 5 restaurants de Barcelona que han aconseguit una estrella
2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Si Barcelona ha tornat a ser la capital gastronòmica d’Espanya després de la presentació de la Guia Michelin 2023 és perquè Cocina Hermanos Torres ha aconseguit el ‘triestrellat’ i cinc restaurants més han obtingut una estrella. En total, 38 estels brillen a la capital catalana, superant en dos Madrid.

El nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós, els ha visitat tots durant aquest any, i aquí t’expliquem resumidament com de bé es menja en els cinc que han aconseguit una distinció.

Aleia

Rafael de Bedoya i Paulo Airaudo dirigeixen aquest luxós restaurant on no es menja bé, es menja molt bé. Un local on un plat tan senzill com les aletas de pollastre amb la pell cruixent i amb un rovell d’ou confitat resulta exquisit. Si vols saber-ne més, aquí tens tota la informació sobre l’Aleia.

Come

Paco Méndez, en companyia d’Erinna Marciano, torna a posar sobre la taula l’alta cuina mexicana en aquest local de l’avinguda Mistral, 54. «Vaig a totes», diu el cuiner. I això vols dir, per exemple, les tortilles de blat de moro en totes les seves formes: la torrada de tàrtar de wagyu i la de guisat d’eriçons i salsa d’alvocat (el cap m’ha explotat) i el taco de galta amb moll. Però n’hi ha més, molt més, i aquí et descobrim el que es menja al Come.

Mont Bar

Iván Castro ha incorporat els cuiners Fran Agudo i Jaume Marambio, dos ex El Barri, al seu petit espai per portar-lo més lluny. Aquests són alguns dels plats que va tastar Pau Arenós en la seva visita: beina d’alga còdium amb mantega de kimchi, flor de remolatxa amb blinis, caviar i anguila, flor de carxofa, cruixent de pasta filo farcit de crema de ‘dashi’ i amb escopinyes a sobre, full de ‘sisho’ en tempura amb papada i eriçó... Si vols saber-ne d’altres que va tastar al restaurant Mont Bar, clica aquí.


Enigma

Albert Adrià ha reobert Enigma amb una carta d’alta cuina amb pizzes, pasta, flam i pollastre a l’ast d’una altra manera. De l’ahir, Enigma conserva als plats l’expressió màxima de la cuina tecnoemocional i la decoració i l’arquitectura. Aquests són els plats que es poden tastar a l’Enigma.

Slow & Low

Francesc Beltri capitaneja un potent equip de joves xefs procedent de la Bodega 1900 i del Terra, a l’Hotel Alábriga, que s’atreveixen amb combinacions arriscades perquè tenen frescor i coneixement, i han viatjat. Joves dels que prefereixen l’eriçó, el pintxo i el risc a la comoditat del coixí. Així és Slow & Low.