Plats brillants
Guia Michelin 2023: així són els 5 restaurants de Barcelona que han aconseguit una estrella
T’expliquem què es menja als establiments acabats de distingir per la guia vermella

Si Barcelona ha tornat a ser la capital gastronòmica d’Espanya després de la presentació de la Guia Michelin 2023 és perquè Cocina Hermanos Torres ha aconseguit el ‘triestrellat’ i cinc restaurants més han obtingut una estrella. En total, 38 estels brillen a la capital catalana, superant en dos Madrid.
El nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós, els ha visitat tots durant aquest any, i aquí t’expliquem resumidament com de bé es menja en els cinc que han aconseguit una distinció.
Aleia

Rafael de Bedoya i Paulo Airaudo dirigeixen aquest luxós restaurant on no es menja bé, es menja molt bé. Un local on un plat tan senzill com les aletas de pollastre amb la pell cruixent i amb un rovell d’ou confitat resulta exquisit. Si vols saber-ne més, aquí tens tota la informació sobre l’Aleia.
Come

Paco Méndez, en companyia d’Erinna Marciano, torna a posar sobre la taula l’alta cuina mexicana en aquest local de l’avinguda Mistral, 54. «Vaig a totes», diu el cuiner. I això vols dir, per exemple, les tortilles de blat de moro en totes les seves formes: la torrada de tàrtar de wagyu i la de guisat d’eriçons i salsa d’alvocat (el cap m’ha explotat) i el taco de galta amb moll. Però n’hi ha més, molt més, i aquí et descobrim el que es menja al Come.
Mont Bar

Iván Castro ha incorporat els cuiners Fran Agudo i Jaume Marambio, dos ex El Barri, al seu petit espai per portar-lo més lluny. Aquests són alguns dels plats que va tastar Pau Arenós en la seva visita: beina d’alga còdium amb mantega de kimchi, flor de remolatxa amb blinis, caviar i anguila, flor de carxofa, cruixent de pasta filo farcit de crema de ‘dashi’ i amb escopinyes a sobre, full de ‘sisho’ en tempura amb papada i eriçó... Si vols saber-ne d’altres que va tastar al restaurant Mont Bar, clica aquí.
Enigma

Albert Adrià ha reobert Enigma amb una carta d’alta cuina amb pizzes, pasta, flam i pollastre a l’ast d’una altra manera. De l’ahir, Enigma conserva als plats l’expressió màxima de la cuina tecnoemocional i la decoració i l’arquitectura. Aquests són els plats que es poden tastar a l’Enigma.
Slow & Low

Francesc Beltri capitaneja un potent equip de joves xefs procedent de la Bodega 1900 i del Terra, a l’Hotel Alábriga, que s’atreveixen amb combinacions arriscades perquè tenen frescor i coneixement, i han viatjat. Joves dels que prefereixen l’eriçó, el pintxo i el risc a la comoditat del coixí. Així és Slow & Low.
Barcelona Restaurant Restaurants Barcelona Restaurants de Pau Arenós Estrelles Michelin Gastronomia On menjar avui
- CAS SANTOS CERDÁN-ÁBALOS Koldo García després de conèixer l’informe de l’UCO sobre Santos Cerdán: «Acaba de començar»
- Trobada Bétera s’alia amb Badalona per plantar cara a l’ocupació
- ESTATS UNITS El calvari de Manuel, deportat per Trump: «Vaig demanar que m’afluixessin els grillons». Els va tibar més i va dir: «a manar, al teu país»
- UN INFORME DE L’UCO El mapa de la corrupció: les 18 adjudicacions on van mediar Ábalos, Koldo i Santos Cerdán
- Metamorfosi demogràfica Un terç de l’Eixample és estranger
- HANDBOL Els àrbitres expulsen el Barça de la lluita per la seva 13a Champions
- EL MERCAT BLAUGRANA De Víctor a Joan; de l’Hospitalet a Sallent
- Gran mostra de música i cultura digital Nathy Peluso fa vibrar el Sónar amb un enèrgic directe
- CRÍTICA Billie Eilish regna de valent i amb intimitat
- Consell Nacional Junts es vol "aprofitar" de la debilitat del PSOE