Per embrutar-se de gust

Els cinc restaurants preferits d’Alberto Gras (‘Masterchef 8’) per menjar un entrepà

  • El cuiner, que serveix bocates de la seva marca Deleito al ‘market’ estiuenc La Santa (Santa Cristina d’Aro), és fan dels entrepans

Els cinc restaurants preferits d’Alberto Gras (‘Masterchef 8’) per menjar un entrepà
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Alberto Gras, finalista de la vuitena edició de ‘Masterchef’, és una de les estrelles del ‘market’ estiuenc La Santa, obert a Santa Cristina d’Aro fins al 28 d’agost. El jove cuiner, de 31 anys, està al capdavant de Deleito, un nou concepte de ‘street food’ de qualitat adaptat a la cultura mediterrània.

Notícies relacionades

Serveix entrepans amb pa de brioix fets a la seva mida «amb diferents farcits que van més enllà de la típica ‘burger’ nord-americana amb formatge, bacó i ou». «Hi donem una volta: de galta, d’ànec a la pequinesa, d’aletes desossades... per allunyar-nos de les tradicionals, tot i que també tenim la ‘cheese burger’ i la ‘burger’ amb ‘foie’». Al setembre obrirà a Barcelona, al carrer de Sagués.

Aprofitant la seva presència a La Santa, demanem al xef que triï els cinc bars i restaurants que fan els seus entrepans favorits. Aquesta és la seva elecció.

Bar Torpede

«Aquest local és de Rafa Peña, un gran cuiner que demostra la seva vàlua a Gresca/Gresca Bar. Per mi, Torpede (Aribau, 143) és un referent com a bar; de fet, m’encantaria arribar amb Deleito al que ell fa, jugar com ell amb diferents tipus d’entrepans i amb diferents tipus de pans. La veritat és que cada vegada que hi vaig +disfruto molt».

torpedo-nadeu / periodico

Mirch

«Ivan Surinder, que també dirigeix el Tandoor, aposta a Mirch (Dels Àngels, 12) pel menjar indi més ‘street food’. Té una hamburguesa de ‘butter chicken’ amb pa de brioix molt molt bona. També m’agrada molt el seu hummus de llenties. En fi, m’encanta el concepte, molt enfocat a la cuina índia. Un lloc que sempre recomano».

Entrepanes Díaz

«D’aquest bar tan petit (Pau Claris, 189) em crida l’atenció (i, és clar, m’agrada) la varietat tan gran d’entrepans que ofereixen a la carta. Allà pots menjar des d’un bocata de truita fins a un altre de cocotxes o de ‘cochinita pibil’. Aquest ventall tan ampli és una cosa que m’agradaria oferir perquè crec que el client ho agraeix».

La Porca

«La Porca (Mata, 16) és una de les meves referències en l’apartat de ‘burgers’ més clàssiques. Són d’estil americà, amb més regalim, però molt ben fet tot. És un dels locals que més m’agraden i més em convencen per la qualitat dels pans i de les carns, i també per la varietat dels seus entrepans. Utilitzen un pa més estil panet i de la seva carta em quedo amb el de ‘porchetta’ amb ceba vermella, que és la seva especialitat i que està mooolt bo. Un valor segur».

Acero

«D’aquest bar del Born (Espaseria, 10) destaco sobretot la varietat de la seva carta i el seu pa de brioix, molt bo i que combina molt bé amb les seves totes propostes. Em quedo amb la seva hamburguesa Asian Pulled Pork, que per mi és de les millors amb ‘pulled pork’ que he provat a Barcelona. Per això és un clàssic de l’Acero».