Entre pans

Aquest és el millor entrepà de formatge d’Espanya

  • Una senzilla recepta a l’abast de qualsevol persona venç en el primer concurs nacional dedicat a aquesta menja

Aquest és el millor entrepà de formatge d’Espanya

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Ja hi ha guanyador. L’entrepà ‘Soy canario’, d’Antonio Pérez, del restaurant La Pernileria, a Gran Canària, ha resultat vencedor en el I Concurs Nacional de Millor Entrepà de Formatge d’Espanya, convocat en el II Fòrum Internacional del Formatge celebrat entre dilluns i dimarts a Gran Canària.

La seva proposta ha captivat un jurat compost per experts gastrònoms i xefs capitanejats per Quique Dacosta.


Els ingredients

El bocata té com a principal ingredient el formatge fumat palmer, acompanyat per pa de ‘mojo rojo’ suau, mostassa de Dijon, créixens, mel de palma, mig tomàquet deshidratat i unes cotnes cruixents.


L’elaboració

Per elaborar-lo és necessari obrir el pa, amb un pinzell posar-hi una fina capa de mostassa de Dijon i amanir els créixens amb una mica de mel de palma.

A sobre cal posar-hi el formatge amb petits trossets de tomàquet de pagès deshidratat casolà i acabar amb les cotnes prèviament salades. Com a resultat, un mos de sabors subtils, però que es fan grans a la boca.


Els competidors

Notícies relacionades

Han disputat la final quatre entrepans seleccionats entre els 100 aspirants de tot Espanya presentats en la convocatòria. A més del vencedor, hi han participat Kevin Diaz, del restaurant Asador El Majorero, amb l’entrepà ‘Umami’; Manuel Tirado d’Esah (Estudis Superiors Oberts d’Hostaleria) de Saragossa, amb l’entrepà ‘Prim’, de formatge curat Flor de Valsequillo, i Mónica Pedrosa, del restaurant Plato Jondo (Sevilla) amb l’entrepà ‘Mollete y mogote’.


El jurat

Els finalistes han elaborat en directe els seus entrepans de principi a final. El tast s’ha desenvolupat a cegues. Quique Dacosta, els establiments del qual tenen tres estrelles Michelin, ha exercit de president del jurat, compost també per Carlos Maldonado (Raíces), Ana Belén González Pinos (formadora i consultora experta en formatge), Silvia Peláez (Quesos y Besos) i José Carlos Capel (crític gastronòmic).