Plats de carrer
Bar Mono, sabors del món potents en el Gòtic
El restaurant de la plaça de Sant Josep Oriol proposa una cuina urbana amb personalitat i desacomplexada que parteix de Barcelona i viatja per tot el planeta
Baixar al Gòtic ja no és una gimcana per als barcelonins, que fins a la pandèmia havien d’anar esquivant turistes a tort i a dret. Ara es pot disfrutar del barri amb tranquil·litat, tot i que amb certa pena perquè molts establiments han hagut de tancar. No és el cas de Bar Mono (plaça de Sant Josep Oriol, 4), els propietaris del qual van tenir el valor d’apostar en plena crisi coronavírica per aquest racó idíl·lic i tranquil per servir plats i platillos de ‘street food’ amb accent mediterrani que tant poden fer les delícies de guiris com de nadius.
Perquè ¿a qui no li tremolaran els genolls de plaer quan es fiqui a la boca la croqueta de mitjana a la brasa? ¿O l’arròs de muntanya amb secret ibèric i trompetes de la mort? És un bon exemple de la cuina que proposa el xef Francesc Fernández i que serveix a la sala Roger Carrillo, que va ser a Torre d’Alta Mar: sabors potents, amb personalitat, desacomplexats.
Viatjar pel món sencer
Notícies relacionadesPerquè la seva mirada parteix de Barcelona amb tapes com la bomba, les braves, els musclos a la brasa, l’amanida de tomàquets osmotitzats amb ventresca de tonyina, ceba fresca i puntes d’anxova... però després viatja pel món sencer, ja sigui amb el delicat i fotogènic caneló d’alvocat, tonyina vermella i mango, el ‘bao’ d’ànec Pequín amb salsa ‘hoisin’ o el potent i addictiu New York ‘cheese cake’ de camembert i formatge blau. Es nota que el cuiner va treballar en llocs tan diferents entre si com París, Vilanova i la Geltrú, Sevilla i Xangai.
A través dels seus plats podeu fer un viatget gastro a la seva terrassa de postal o a la seva lluminosa i espaiosa sala, que supura història per tots els porus de les parets: és en el Palau Fivaller, un edifici de 1517 que forma part del patrimoni històric de Barcelona i que una nit va acollir Napoleó. Imperial.
- LA INTRAHISTÒRIA DE LA CONTINUÏTAT DE XAVI El dia que Echevarría va emergir com a president del Barça
- La recepta d’Erra "S’ha de tractar Aliança Catalana com Vox"
- PRIMER ANIVERSARI Mantenir Consell de Cent costa deu vegades més que Diputació
- CRISI HÍDRICA A CATALUNYA El final de l’emergència més a prop
- Tones de deixalles en una zona protegida del Besòs
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Transició energètica Les energies netes ja abasten el 50% de la generació elèctrica total a la UE
- El macrofestival d'escalada Climbing Madrid celebra l'esperit de superació
- Recomanacions ¿Com adormir-se ràpid en un avió?
- Tradicions ¿Utilitzes corbata diàriament? Compte, pot ser perillós