FUSIÓ PÀTRIA

Restaurant El Chigre 1769, ¿Astúries o Catalunya?

El Chigre 1769 és sidreria i vermuteria. Autodefineix la seva oferta com a "catariana"

el-chigr-

el-chigr-

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

La fusió gastronòmica no només es pot fer combinant conceptes allunyats a milers de quilòmetres. El Chigre 1769 (Sombrerers, 7) ho demostra: una sidreria força asturiana que també funciona com qualsevol vermuteria catalana. Resultat: cuina "catariana", com la defineixen els seus responsables, propietaris del restaurant asturià Llamber, també al Born.

Notícies relacionades

Platillos i tapes amb receptes d'aquí amb ingredients d'allà i viceversa. Taules i cadires altes, fusta i detalls d'interiorisme que recorden a El Chigre 1769 Astúries, com un 'chigre' (l'aparell per destapar la sidra i que també és sinònim de botiga on es venen sidra i altres begudes a granel), música popular...

El Chigre 1769

Carrer de Sombrerers, 7. Barcelona. Telèfon: 93 274 94 50. Tipus de cuina: 'Catariana' (catalana i asturiana). Preu mitjà: 30-35 €.

Tot això emmarca una carta elaborada amb productes de quilòmetre zero. La fabada no hi falta, i no falla. Les anxoves de Santoña, netejades i marinades al restaurant, i les cloïsses en escabetx de sidra són un altre reclam, igual que els peixos a la brasa i el melós pop a la brasa amb 'chimichurri' d'algues.