Per salivar
Cinc bons restaurants per a una breu escapada al Maresme
Cinc bons restaurants per acostar-se a Badalona
Tres bons restaurants de Barcelona per al cap de setmana. Craun, Marimorena i Abasolo Etxea

Et proposem una escapadeta gastronòmica al Maresme. És igual si és un puja-baixa o si hi vas de passada. Perquè t’assegurem que aquests cinc bons restaurants justificaran el desplaçament. ¿Per quin començaràs? Ah, ¡de res!
Cuina Sant Pau (Sant Pol de Mar)
Raül Balam i el seu soci Murilo Rodrigues han reobert el Sant Pau (Sant Pol de Mar) com a restaurant, amb tornada als orígens i plats amb segell propi. Els plats que concentren i expliquen la situació són la ‘moqueca’ de rap (Rodrigues va néixer a l’interior de Sao Paulo) i el pop a la santpolenca (Balam és jugador local), que en la carta apareixen per separat però que resulta convenient menjar-los tots dos. Enginy de pescadors, maneres diferents de conjugar sucs i carns en una cassola. Però la cosa no acaba aquí. Aquestes són les elaboracions més destacades de Cuina Sant Pau.
Allium (Mataró)
Luca Marongiu, que va estar a Els Garrofers i després a Zero Patatero, tots dos en companyia de Gonzalo Rivière, ja exsoci i instal·lat a La Bendita, combina al seu restaurant la cuina popular amb plats singulars amb què demostra una gran personalitat. Aquesta és la proposta gastronòmica d’Allium.
Bar Ocata (el Masnou)
En aquest lloc del Masnou que anomenen de manera carinyosa ‘el chungo’, l’oferta és variada i sense floritures narratives: botifarra clàssica, negra, galta, llom, cansalada viada i pollastre. Ni sempre es troben llocs amb brasa de segon ni encara menys aquests llocs ofereixen aquesta qualitat de brasa en un menú. Una qualitat assimilable perfectament a qualsevol dels plats oferts en la carta dels molts i molt bons restaurants de brasa que tenim a Catalunya. Així es menja a Bar Ocata.
La Morera (Mataró)
Notícies relacionadesA Mataró, al número 507 de l’avinguda del Maresme (forma part de l’últim bloc de vivendes, amb la riera de Sant Simó com a frontera), hi ha aquest restaurant inesperat a peu de carretera que porten els germans Quintana, amb mariscos, grans ampolles i cassoles de la mare. Així és La Morera.
La Marineta (Mataró)
Fa quatre anys, Pere Patuel va homenatjar la seva mare i la seva àvia amb aquest restaurant que recorda el nom de la seva mare i de la seva àvia, Marina. Des del seu petit restaurant de Mataró, dona als plats populars un punt viatger i refinament. Aquests són els plats que vam provar en la nostra visita a La Marineta.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Lleig comiat d’Ancelotti que esquitxa Florentino i el vestidor
- Prova popular Luis Enrique corre a Barcelona per la seva filla Xana en una edició multitudinària de la Cursa d’El Corte Inglés
- Interior combatrà el frau en els canvis de sexe en els Bombers
- Al peu de Collserola La Fiscalia investiga la instal·lació de barracons en un parc protegit de Sarrià
- Molts ho confonen amb fatiga: així comença la insuficiència cardíaca que afecta 700.000 espanyols
- Per què dormim tan malament, quines conseqüències té l’insomni i com podem millorar el son
- Patronal Foment acusa Illa de perpetrar "una socialització de la propietat privada mai vista" amb el seu topall al lloguer de temporada
- Usurpació de l'habitatge Una dona acull una amiga a casa i acaba ocupant-li el pis amb dos homes a Barcelona
- FUTBOL El Brasil anuncia el fitxatge d’Ancelotti abans que el Reial Madrid l’acomiadi
- CITA DE LAPORTA AMB EL TÈCNIC Flick segellarà la seva renovació pel Barça fins al 2027 quan es conquisti la Lliga