Una carta amb ànima

Contraban: ¿de què tenen gust les emocions?

  • El restaurant de l’Hotel Wittmore serveix plats per compartir elaborats amb productes de proximitat que s’inspiren en els sentiments que sorgeixen durant el procés creatiu

Contraban: ¿de què tenen gust les emocions?
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Alain Guiard (La Mundana, Santa Burg, A Restaurant) continua divertint-se i divertint-nos. Ara ho fa amb Contraban, la nova proposta gastro de l’Hotel Wittmore. El xef ja estava col·laborant amb aquest establiment amagat del Gòtic (Riudarenes, 7) i, ara que el restaurant ha canviat de nom, li ha donat un pas de rosca més personal.

Això es tradueix en una carta de saborosos plats per compartir elaborats amb productes de proximitat que no s’estructura en els típics apartats de primers, segons i postres, sinó en les emocions que sorgeixen durant el procés creatiu: impaciència, frustració, nostàlgia, llibertat... 

Vegem-les. De la impaciència surten cosetes ràpides com els pans amb el trio de mantegues (fumada, amb pebre d’Espelette i d’algues).

Evoca la llibertat mos que pot prendre’s a qualsevol hora, com les croquetes de bacallà i allioli d’alls rostits i julivert.

Excitació creativa en carpaccios

Quan el xef es queda en blanc, es refugia en combinacions senzilles que ajuden a desbloquejar-se com l’amanida de tomàquet confitat, burratina i oli d’alfàbrega.

I quan sent una excitació creativa ho tradueix en carpaccios que tracta com una tela, com el d’escamarlà amb crema agra i caviar.

Sobreàtic, terrat per al ‘finger food’

La frustració arriba en plats que no pots menjar primer de tot perquè necessiten la intervenció del cambrer, com la remolatxa amb formatge crema i salsa de trufa, embolicada en una crosta d’argila que trenquen davant teu.

Notícies relacionades

La nostàlgia es materialitza amb evocacions a la infància com els macarrons del cardenal amb secret ibèric... Tot això es pot sentir a la sala o al bonic pati interior, amb un jardí vertical hipnòtic.

L’hotel ha obert al públic Sobreàtic, el seu terrat, l’encant del qual només podien disfrutar els hostes de l’hotel. De 16.00 a 22.00 hores, els fans del bon ‘finger food’ tenen un altre ‘must’ per apuntar.